Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '17

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray’daki bilmeceler

Lig bu akşam başlayacak. Fakat Galatasaray’daki bilmeceler sürüp gidiyor.

Sarı- kırmızılılar her ne kadar ligde liderin sadece üç puan gerisinde olsalar da, ortaya koydukları futbol herkesin malumu. Tuzlaspor ve Al-Ettifaq maçlarında oynanan kötü futbol ve alınan skorlar da durumun vahametini iyice gözler önüne serdi.

Galatasaray buna rağmen tatmin edici transferler yapamadı. Garry Rodrigues tam bir muamma. Kendisi 3,5 milyon Euro edecek bir futbolcu mu? Hangi başarılarda adı var? Daha önce bu paralara imza atmış mı?

Bu soruların cevabı maalesef olumsuz. Yani Garry Rodrigues, Galatasaray’daki bilmecelerin pahalı bir bölümünü oluşturuyor. Galatasaray açısından Rodrigues’in başarılı olmasını umarım. Aksi takdirde pahalı bir fiyaskoya daha imza atılmış olacak.

Podolski konusu da hala çözülemedi. Her ne kadar Podolski tam randıman veremese de, gitmesi halinde sarı- kırmızılıların elinde sadece Eren Derdiyok kalacak. Onun da çok verimli olduğu söylenemez. Alternatifi de kalmazsa Galatasaray çok sıkıntı yaşar.

Aslında her halükarda Galatasaray’ın bir santrafora ihtiyacı var. Fakat sarı- kırmızılılar böyle bir arayış yerine zamanlarını Ahmet Çalık transferiyle geçirdiler ve bu konuda nihayet mutlu sona ulaştılar. Galatasaray defansında ciddi bir sıkıntı olduğunu herkes kabul ediyor. Lakin Ahmet Çalık’ın Galatasaray’ın ihtiyacı olan türde bir stoper olduğunu düşünmüyorum. Üstelik sarı- kırmızılıların geride yaşadıkları sıkıntıların nedeni genellikle ileriden kaynaklanıyor. Galatasaray, ileride ve orta sahada rakiplerine pres yapamadığı için toplar kolaylıkla kendi kalesine geliyor. Buna defansif sıkıntılar da eklenince, Cim Bom kalesinde büyük tehlikeler yaşıyor. Galatasaray’ın kazandığı maçlarda bile maçın adamının sürekli Muslera olması da bunu kanıtlıyor.

Transferde yaşanan sıkıntılardan dolayı Yasin’in ikinci kez affedilmesi yönetim açısından pek tutarlı bir görüntü olmadı. Fakat Yasin bilmecesinde Galatasaray’ın büyük bir hatadan döndüğünü rahatlıkla söyleyebilirim. Çünkü sarı- kırmızılıların Yasin’e ihtiyaçları var. O nedenle Yasin’in Tuzlaspor maçındaki kırmızı karttan dolayı ciddi bir para cezası ile cezalandırılabilecekken hangi akla hizmetle süresiz kadro dışı bırakıldığını anlayabilmiş değilim. Galatasaray’ın mevcut ekonomik şartlar altında Yasin’e geri döneceği açık bir şekilde ortadaydı. Nitekim de öyle oldu. Ama Galatasaray yönetimi bir kez daha güven kaybetti.

Elbette Yasin’in de bu olaydan gereken dersleri çıkardığını umuyorum.

Galatasaray’daki bilmecelerin ortadan kalkacağına dair ciddi şüphelerim var. Aynı şüpheleri sarı- kırmızılıların ligde ve kupadaki gelecekleri için de duyuyorum. Çünkü bu yönetim ve transfer anlayışı ile Riekerink’in değiştirmediği oyun sisteminin Galatasaray’ı başarıya taşımasının zor olduğunu düşünüyorum.

https://www.facebook.com/tolgaersari

https://twitter.com/tolgaersari

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..