Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mart '15

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray’dan Önemli Geri Dönüş

Galatasaray’dan Önemli Geri Dönüş
 

 

Geçen hafta sahasında İstanbul Başakşehir karşısında 2-0’dan 2-2’ye yakalanan Galatasaray, bu hafta deplasmanda karşılaştığı Kasımpaşa karşısında ilk yarıyı 2-0 yenik kapatmasına rağmen mücadeleden 3-2 galip ayrılmayı başardı.

Maçın ilk yarısı oldukça ilginç bir mücadeleye sahne oldu. İki takımın da defans zaafları ön plana çıktı. Neredeyse, topu her alan kendini rakip kalede buldu. Orta sahalar ve defanslar çok çabuk geçildi.

Galatasaray, zaten defans sorunları yaşayan bir takım. Bu maçta da bu sorun kendisini iyice hissettirdi. Bunun dışında sarı- kırmızılılar rakiplerine de hiç pres yapmayınca her topu kendi kalelerinde gördüler.

Kasımpaşa ise çizgi halinde ofsayt taktiği uygulamaya çalıştı ama beceremedi. Böyle olunca da Kasımpaşa defansının arkasına atılan her top tehlike oldu.

Gelgelelim, yakaladıkları pozisyonları Galatasaraylı değil, Kasımpaşalı futbolcular değerlendirince ilk yarı 2-0 ev sahibi ekibin üstünlüğü ile sonuçlandı. Bununla birlikte ilk yarı iki takımın lehine de çok daha farklı bir skorla sonuçlanabilirdi.

Hamza Hamzaoğlu, doğru bir tercihle ikinci yarıya Olcan yerine Burak’la başladı. Burak’ın girmesi Galatasaray’ın hücum zenginliğini arttırdı.

Sarı- kırmızılılarda Burak değişikliği dışında göze çarpan başka bir unsur da rakip sahada başlayan presti.

Gerçekten de ikinci yarı Galatasaray baskısı ile başladı. Zaten Kasımpaşa’nın ilk yarıdaki görüntüsü, Galatasaray’ın bir gol bulması halinde maçı lehine çevirebileceğini gösteriyordu.

Fakat gole yaklaşan Kasımpaşa oldu. 51.dakikada Adem Büyük’ ün kafa vuruşunda Muslera’nın müdahale ettiği top üst direkten döndü. Bu topu Hamit uzaklaştırdı ve bu dönen top Galatasaray’ın golü oldu. O nedenle 51.dakikadaki bu pozisyon maçın kırılma anı olurken, Muslera da maçın kaderini değiştiren adam oldu.

Galatasaray’ın 52 ve 55.dakikalarda bulduğu iki golde de asist yapan Yasin de sahanın en iyilerinden biriydi.

2-2’den sonra baskılı ve hızlı oyununu sürdüren Galatasaray, aradığı üçüncü golü 65.dakikada Burak Yılmaz ile buldu.

Bu gol ile öne geçen sarı- kırmızılılar oyunun temposunu istedikleri gibi ayarladılar ve maçı da bu skorla bitirmeyi başardılar.

Kasımpaşa iyi bir kadroya sahip. Ancak bu defans anlayışıyla devam ederlerse başarılı olamazlar.

Galatasaray ise defans sorunlarına hala bir çare bulamadı. Olcan’ın yerine sol bekte Telles’in oynaması doğruydu. Bence Hamzaoğlu, bundan sonraki maçlarda da sol bekte Telles’i oynatma tercihinden vazgeçmemeli.

Galatasaray, Fenerbahçe ile Beşiktaş’ın karşılaşacağı haftada önemli bir galibiyet kazandı. Çünkü bu galibiyet sarı- kırmızıları zirvede tuttu. Özellikle Pazar günkü derbiyi Beşiktaş kazanır ya da maç beraberlikle sonuçlanırsa Galatasaray’ın bu galibiyetinin önemi kendisini daha da fazla gösterecektir.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..