Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '11

 
Kategori
Basketbol
 

Galatasaray’dan önemli transfer

Galatasaray’dan önemli transfer
 

Zaza Pachulia


Beko Basketbol Ligi’nin başlamasına bir hafta kala Galatasaray çok önemli bir transfer yaptı ve Zaza Pachulia ile anlaşmaya vardı. NBA’deki lokavt bitene kadar Galatasaray pota altını güçlendirmiş oldu.

Bu transferin sinyallerini koç Oktay Mahmuti bir haftadır veriyordu. Mahmuti, Pekovic ve Ömer Aşık ile görüştüklerini ve olmadığını belirtiyordu, Zaza da Beşiktaş Milangaz’ın transfer teklifini reddettikten sonra geçen gün katıldığı panelde Avrupa’ya dönerse Türkiye’de oynayacağını belirtmişti.

Galatasaray geçen sezon takımın pivotu olan Ermal Kuqo’nun ayrılmasından sonra Furkan Aldemir’i aldı. Lig için Furkan-Andric’li pota altı yeterli olsa da, özellikle takımın Euroleague’e kalmasından sonra bu pozisyona bir takviye daha gerekiyordu ki, Zaza ile oldukça yerinde bir transfer yapıldı.

Zaza Pachulia kimdir?

1984 doğumlu Zaza Pachulia Tiflis’te doğduktan sonra eğitimini Gürcistan’daki bir Türk kolejinde geçirdi. Burada Ülkerspor yetkililerinin dikkatini çeken Zaza, Ülkerspor forması giymeye başladı. 1999-2003 arasında Ülkerspor’da oynayan Zaza Euroleague’de de önemli maçlarda oynadıktan sonra NBA’de Orlando Magic tarafından draft edildi. İki sezon boyunca Orlando Magic ve Milwaukee Bucks takımlarında forma giyen Zaza Pachulia 2005’ten bu yana Atlanta Hawks forması giyiyor. Takımın vazgeçilmez isimlerinden olan Zaza yedekten girse de önemli işler yapıyor ve özellikle kritik maçlarda ortaya koyduğu performansla takımın vazgeçilmez ismi konumunda. Zaza son olarak da Eurobasket 2011’de Gürcistan Milli Takımı forması giydi ve 13.4 sayı-4.4 ribaund ortalamalarıyla takımın en önemli ismi oldu.

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..