Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '09

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray dengesizdi

Galatasaray dengesizdi
 

Galatasaray ilk yariya cok hizli baslayarak ilk 10 dakikada 5 onemli gol pozisyonu buldu fakat bunlari degerlendiremedi. Sonraki 10 dakika rolantide gecti. Trabzonspor ilk yirmi dakikada futbol adina onemli bir hucum varyasyonu gerceklestiremedi. 20. dakikadan sonra ataklarini tekrar siklastiran Galatasaray, Sabri'nin ortasinda Kewell ile golu buldu.

Golden sonra Trabzonspor'dan yine hucum adina bir etkinlik goremedik. Galatasaray oyunu biraz yavaslatti ama topun hakimiydi. Ikinci gol biraz sans, biraz kalecinin hatasi da olsa Servet ile geldi. Mac 2-0 olduktan ve Trabzonspor'un bu oyununu gordukten sonra macin cok rahat gececegini dusunmustuk ki bir serbest vurustan sans eseri onune dusen topu iyi degerlendiren Tayfun golunu atarak Trabzonspor'un umitlenmesini sagladi ve devre 2-1 sona erdi.

Ikinci yariya Trabzonspor hucum presle basladi ve Galatasaray'in oyun organizasyonunu bozmayi basardi. Cok gecmeden de Ayhan'in kaptirdigi topta Coleman'in guzel vurusuyla beraberlik golunu buldu. Bu golden hemen sonra yine defansin hatasindan kaynaklanan bir pozisyonda Serkan mutlak gol pozisyonunu degerlendiremedi. Bu dakikalarda Trabzonspor'un presi karsisinda Galatasaray'in hem orta saha hem de defans oyunculari oyun kurmakta cok zorlandilar. Bu arada Trabzonspor'un bir penaltisi gume gitti. Orta sahadaki bu sikintiyi goren Rijkaard Kewell'in yerine Baris'i oyuna aldi.

Baris'in oyuna girmesi Galatasaray'in oyunu dengelemesini sagladi. Orta sahada iki takimda kora kor bir mucadele ortaya koymaya basladilar. Galatasaray oyunun tam hakimi degilken gelistirdigi iki kanat ataginda Arda ve Baros'la golleri bularak durumu 4-2'ye getirmeyi basardi. Ikinci golde Baris'in katkisi buyuktu.

4-2 den sonra Galatasaray Baris, Ayhan ve Mustafa gibi defansif orta saha oyuncularinin da katkilariyla geriye cekildi ve kontraataklarla da etkili olmaya calisti. Trabzonspor ise iki oyuncu degisikligiyle hucum gucunu arttirmayi denedi. 85'te Trabzonspor'un ucuncu golu geldi. Cizgi halinde yakalanan Galatasaray savunmasinin arkasina sarkan Gokhan'in pasinda Coleman golunu atti. Bundan sonraki dakikalar Trabzonspor'un baskisiyla gecti. Bir mutlak gol pozisyonunu Tayfun degerlendiremedi ve mac Galatasaray'in 4-3 ustunluguyle sona erdi.

Galatasaray macin belli bolumlerinde 10 dakikalik muhtesem hucum futbolu gosterisi sergileyebiliyor ama bunu macin buyuk bir bolumune yayamiyor. Rakip takimdan baski yediklerinde cok zorlaniyorlar ve rakip takima cok gol pozisyonu veriyorlar. Fazla atarlarsa kazaniyorlar, fazla yerlerse kaybediyorlar. Cok dengesiz bir goruntu sergiliyorlar.

Trabzonspor ise ikinci yaridaki futbolunu ilk yari sergileseydi skor farkli olabilirdi.

Cuneyt Akdemir

 
Toplam blog
: 17
: 402
Kayıt tarihi
: 02.09.09
 
 

1979 yılında İstanbul'da doğdum. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Ogretmenliği bölümünü 2..