Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '14

 
Kategori
Spor
 

Galatasaray deplasman puanını önemsemiyor

Yekta’nın oyundan çıkıp, Umut’un girdiği an maçta 76. Dakika oynanıyordu. Drogba çıkarken de 89. Mancini belli ki bu 13 dakika boyunca karşılaşmayı kazanmayı düşünüyordu; ancak kalan 1+7 dakikada eşitliğe razı olmuştu sanki.

Galatasaray’ın Rize’de kaleyi bulan isabetli şut sayısı dörttü. Oysa İstanbul’da Akhisar kalesine 14 top göndermiş, bunun on tanesi çerçeveyi bulup altısı da içeri girmişti.

Kuşkusuz Galatasaray’ın karşılaştığı takımların oyun yapılarındaki farklar da belirleyici olmakla birlikte Mancini’nin taktiksel kurgusunda iç saha-dış saha farkı hissedilir derecede arttı.

Geçtiğimiz hafta Akhisar’ın sağ ve sol kanatları boş kalmış, bu bölgeye soldan sızan Telles ve Sneijder zaten sonucu belirleyen oyuncular olmuştu.

Oysa Tolunay Kafkas öncelikle kendi sağına önlem aldı burada bu iki oyuncunun etkinliğini azalttı.

Sol tarafta da tedbirleri hissediliyordu ancak zaten Galatasaray Sabri’nin oynadığı yerden gelecek hali de yok gibiydi.

İshak ve Erkan burada fazlasıyla rahatsız edici ve tehditkârdı.

Karabükspor Drogba ve Burak’ı da sürekli sırtı dönük oynamaya zorlayınca bu iki oyuncu sık sık orta alana gelip top alma ihtiyacı hissetti.

Galatasaray’da haftalardır Selçuk İnan saklanarak oynuyor. Var mı yok mu dikkatli bakmak gerekiyor sahaya; bu da hücum etkinliği konusunda takımı bir eksik bırakıyor.

Yekta savunmanın önünde sezon başında Melo’nun yaptığı işi yaparak aslında çok önemli bir katkı sağlıyor. Melo’nun geride kalmasıyla ilerideki oyunu çok önemli farklar gösteriyor; ancak eğer konu akşamki maçsa Melo’nun da çok fazla etkinlik sağladığını söylemek zor.

Galatasaray’ın Umut girdikten sonra ne oynadığını anlamak için de gayret göstermek gerekiyor.

Drogba-Umut-Burak ve Sneijder hücum organizasyonları zaman zaman rakip savunmayı eksiltiyor gözükse de aslında belli bir oyun bilgisine göre oynanıyormuş hissi vermiyor. Buradan tek pozisyon çıktı onda da Drogba topu Umut’un arkasına attı ya da Umut bir adım fazla ileride kaldı.

Mancini’nin sağ kanatla ilgili denemeleri devam ediyor. Bu haftaki tercih Sabri’den yana oldu. Ancak tek kaldı.

Sol tarafta üretkenlik adına bir tıkanıklık yaşanırken Mancini’den bir sağ kanat hamlesi bekledim ancak o sürekli orta alanda bir şeylerle oynadı; hatta Sabri’nin etkisizliğini göremedi bile diyebiliriz.

İlker Meral çok kötü bir yönetim gösterdi. Öyle ki faul standardındaki belirsizlik futbolcuların oyun bilgisini bile zorladı. Futbolumuz bu hakemleri gerçekten hak etmiyor.

Galatasaray deplasmanda puan kaybederek zirvede Fenerbahçe’yi yakalaması giderek zorlaşıyor. Üstelik Pazar günü Fenerbahçe kazanırsa Galatasaray evinde oynayacağı Fenerbahçe maçından alacağı üç puanla bile rakibine yetişemeyecek pozisyona gelecek durum. 

Rize'de kazanmaya yakın şanssız bir Galatasaray vardı; oysa Karabük'te kazanmak için gayret göstermeyen, buradaki puanı çok da önemsemeyen bir takım görüntüsündeydi. 

http://twitter.com/uzaygokerman

uzaygokerman@gmail.com

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..