Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ağustos '07

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray doğruyu yaparken yanlış yapıyor

Galatasaray doğruyu yaparken yanlış yapıyor
 

Galatasaray futbol takımı bu sezon başında otoritelerce yaşlı denilen ve bir dönem yine Galatasaray’ı çalıştıran Alman çalıştırıcı Kalli ile anlaşarak başladı. Çok eleştirildi, ama geldiğinden beri aldığı radikal kararlar ile beklide Galatasaray’ın gelecekte imrenerek seyredeceği bir takım yapma yolunda büyük aşamalar kaydetti.

Kalli Galatasaray’ın geçmişi ile geleceği arasında bir köprü kurarak beklide o köprüden Galatasarayı kurtaracak.

Takıma geldiğinde kadroya ve kısa dönem geçmiş başarısızlıklara(Fenerbahçenin hediye ettiği şampiyonluğu saymassak) görünce takımda yeniden yapılanmaya gidilmesi gerektiğini ve artık Galatasaray’ın başarılı olacak yeni futbolcu ve yeni heycanı hissedecek futbolcularla, eski, belki hizmetleri ile takdiri hak etmiş ama artık Galatasaray’da miladını doldurmuş kalmaları takıma yarar getirmeyecek futbolcuları bir plan doğrultusunda göndermeye başladı. Bu futbolcular, Orhan Cihan, Hasan Kabze Necati ve en sonolarakta Emre Aşık sırada Hasan Şaş, Okan Buruk .

Bu futbolcuları gönderirken sezon başı tam net tavrı kulüp koymadığı için gönderme zamanlamasında futbolcular açısından dezavantaj olması, hele en son Emre Aşık’ı sen mukavelesini uzattıktan sonra göndermek istemen haklı ve doğru yaptığın bu yapılanmada futbolcuları gönderme açısından etik olmayan bir tututm sergilenmiş oldu.

Yine Kalli’nın göndermek istdiği ve il liğ maçında ilk onbirde düşünmediği Hasan Şaş’ı son Karşıyaka mçına götürmedi, Galatasaray yöneticileri sayirci baskısından korkarak, Kalli’ye baskı yaparak bunu engellemeye çalışmaktadırlar. Büyük hata yapıyorlar, eğer sizler yönetici olarak hocaya güveniyorsanız hiç korkmadan güvenin bu takım bakın bu sezon ve diğer sezonlarda destek gördüğümde hem Avrupa da, hemde liğde çok iyi işler yapacak.

Kalli Galatasaray’daki düzeni komple değiştirerek başarıyı getirecek bir düzen getirmek istemektedir. Bu uğurda eğer önüne setler çekerlerse bunu başaramaz, ama kaybeden Galatasaray olur, çünkü Kalli koşan, tek top oynayan, sahada disiplinli, mücadelece bir takım yaratmak istemektedir, bu hedef doğrultusunda sisteme ve düzene uymayan tüm futbolcuları yaşının gözüne bakmadan göndermelidir. Doğrusu bu..

Sahaya çıkan son dönem Galatasaray futbolcuları profesyonel yaşayan ve bunu sahaya yansıtan, takımın ruhuna uygun sah içi ve dışı davranışları ile yetenekli ve örnek futbolculardan kurmak istiyor.Bunun haricindeki tüm futbolcular gönderilmek adına potansiyel hedeftirler..Buna Hakan Şükür de dahildir..

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..