Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '11

 
Kategori
Basketbol
 

Galatasaray Dünya Şampiyonu olacak!

Galatasaray Dünya Şampiyonu olacak!
 

Basketbolun Kraliçesi


Diana Taurasi'nin Galatasaray'a transferi bir devrimdir! 

02 Şubat 2011 tarihinde, Caferağa Spor Salonu’nda oynanan ve Fenerbahçe'nin 77-58 üstünlüğü ile biten FIBA Kadınlar Euroleague İkinci Tur maçından sonra "Her yerde olan ama hiç bir yerde olamayan Galatasaray" başlığını atarak, Galatasaray'ın bayan basketbol takımı değerlendiren ve kulübün genel transfer politikasını eleştiren bir yazı yazmıştık. (*) 

Fenerbahçe dünyaca ünlü iki önemli oyuncusu takımdan ayrılmış olmasına rağmen, sezon başında takımı doğru kurmuş olduğu için ve dolayısıyla silahlarının çeşitliliği ile maçı kazanmasını bilmişti. 

O yazımızda Galatasaray'da takıma değer katan yerli oyuncunun olmadığını, aslında Galatasaray MP takımının iki kişiden (Seimone Augustus ve Slyvia Fowles) oluştuğunu, şut atan guard, Augustus dışında forvet, Fowles dışında pivot olmadığını, hatta turnike atmayı bilmeyen oyuncusu dahi olduğunu yazmıştık. 

O yazıda yaptığımız diğer yorumlar kısaca şöyleydi: 

"Kadronu işte böyle uyduruk oyuncularla doldurursan, Fowles'ı iyi savunmayla kapattıkları anda alternatif oyunun, Augustus dışında sayı atacak adamın kalmaz! Hani bu iki oyuncu sakatlanmış olsa, bu Galatasaray ligde zor tutunur.  

Her branşta aynı anlayışla yöneltiliyor Galatasaray Spor Kulübü. Bedeli yüksek ancak sayıca az, faydalı, fark yaratan oyuncular yerine, sayıca çok ama fark yaratamayan ve sıradan oyuncuları ucuz diye toplayan; şampiyon olamayacağı neredeyse belli ama yine de belki olabilir umudu aşılanan kadrolar kurmak anlayışıyla.  

Oysa bildiğim bir söz derki: Bir amaca bağlanmayan ruh yolunu kaybeder, her yerde olmak hiçbir yerde olmamaktır!  

Her yerde olmaya çalışan Galatasaray hiçbir yerde yok..." 

O maçtan sonra forvet pozisyonuna alınan 1.85'lik Tamika Catchings, sezon bitişiyle ilan edilen 1.92'lik guard ve forvet pozisyonlarında oynayan "Avrupa'nın en iyi bayan basketbolcusu" Alba Torrens transferleri, zamanında yazdıklarımızın isabetini gösteriyor. 

Son olarak anlaşılan "dünyanın en iyi basketbolcusu" Diana Taurasi'nin Galatasaray'a transferi ise, Galatasaray'ın transfer anlayışında bir devrimdir! Galatasaray, bu transferlerle artık heryerde olmaya çalışmak ama hiç bir yerde olamamak yerine, "bir yerde" olmayı tercih etme aklına transfer olmuştur.  

İki kötü takımdan bir iyi takım olmaz. Basketbolda dünya şampiyonluğu hedefini koyan ve bu yönde kadrosunu oluşturan Galatasaray'ın -örneğin- bayan voleybol takımının şampiyon olamaması büyük bir problem değildir. Esasında her iki takımının da şampiyonluk hedefler gibi yapılarak zayıf tutulmasıdır problem olan. 

Galatasaray'ın transferinin büyüklüğünden değil, zihniyetindeki değişiminden dolayı mutluyum. 

Galatasaray'ın değiştirdiği bu vizyon Fenerbahçe ile arasındaki rekabetin bir sonucudur ve Fenerbahçe'ye bu anlamda teşekkür borçludur. 

Bir veya iki takviye ile kadrodaki yerli oyuncuların da kalitesi yükseltilmelidir. 

Galatasaray en geç iki sene içinde dünya şampiyonu olacaktır. 

(*) blog.milliyet.com.tr/Her_Yerde_Olan_Ama_Hicbir_Yerde_Olamayan_ 

Galatasaray__58__FB__77/Blog/ 

 
Toplam blog
: 293
: 1063
Kayıt tarihi
: 07.11.08
 
 

Sporun bir kavgadan çok; ahlak, mücadele, eğitim, zeka ve dürüstlük olduğuna inanıyorum. Doğaya, ..