Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '13

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray durdu; Eskişehir, direklere takıldı!..

Galatasaray durdu; Eskişehir, direklere takıldı!..
 

“3 Büyükler” için önemli bir hafta.

Beşiktaş’la Fenerbahçe’nin oynuyor olması, Eskişehirspor-Galatasaray maçını daha bir önemli kılıyordu. Alınacak 3 puan, bugünkü derbi nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın, Galatasaray’ı “haftanın kârlısı” yapacaktı.

Galatasaray’ın, beklendiği gibi olmasa da, yine “kâr”ı var. Bir puan, hiç yoktan iyidir. Çünkü Eskişehirspor’un etkili oyununa karşılık verecek bir Galatasaray yoktu. Sahanın her yerinde, 3 puana yakın bir Eskişehirspor vardı.

Galatasaray’ı, sonuçta kurtaran kaleci Muslera ile direkler oldu.

Oysa Galatasaray, geçen hafta, Orduspor karşısında 2-0 geriye düşmesine karşın, ikinci yarıda ortaya koyduğu etkili oyunla yediğinin iki katı gol atmıştı.

Gel gör ki, Eskişehir’de farklı bir Galatasaray vardı. Galatasaray’da orta alan etkisizdi, ilerisi de öyle. Yenilerden Sneijder ile Drogba’nın maça ağırlıklarını koyacakları umudu vardı. Oysa ikisi de, Eskişehirspor karşısında sıradan bir oyun ortaya koydular. Eskiler de, özellikle Selçuk ile Burak da onlara uydu.

Kuşkusuz, Galatasaray’da görülen olumsuzluklarda, Eskişehirspor’un dirençli/ etkili olmasının payı büyüktü. Öyle ki, Eskişehirspor’da kötü oynayan, aksayan futbolcu yoktu. Kenarlardan giden Erkan Zengin, Veysel, Tello... Galatasaray’ı çok zorladılar. Kamara ile Necati, yakalanan fırsatları değerlendirebilseydi, Galatasaray bir puanı da göremeyecekti.

Galatasaray, beraberliğe razı bir görüntü çizdi.

*****

Galatasaray’da göze batan, kaleci Muslera oldu. Zaten, bir takımda kaleci “kurtarıcı” oluyor, öteki futbolcuların adı geçmiyorsa, yoruma gerek kalmıyor.

Koskoca ilk yarıda kaleye çekilen şutlara baktığımızda, kimin nasıl oynadığı daha iyi görülür. Eskişehirspor’un 8 şutundan 5’i kaleyi bulmasına karşılık, Galatasaray’ın iki şutu da kaleyi bulmadı.

Ya ikinci yarıda?

Galatasaray, yine etkisiz oyunun sürdürürken, Eskişehirsporlu Nuhiu direkelere takıldı. Bu bakımdan, gecenin en şansızı, Nuhiu olmalı/ydı!..

(Top işte, direğe çarpar, keyfi olunca kaleye girer. Ama Nuhiu, iki kez kafayı vuruyor; top, direklerden dönüyor. Hele ikincisinde... Önce sağ yan direğe çarptı, ardından çizgi üzerinde nazlı nazlı gitti, sol yan direğe çarptı, kaleye girmek istemediğini belli etti. Son dakikalarda geldi sanılan gol, gelmedi.)

Galatasaray’ın ikinci yarıda akılda kalan, kalecide eriyen bir vuruş vardı.  O da, Gökhan Zan‘ın kafa vuruşu.

*****

Galatasaray’ın durgunluğu, beklenmedik etkisizliği, Fatih Terim’in uzakta oluşu muydu?

Fatih Terim, cezalı olduğu için, maçı tribünden/ yüksekten izledi. Saha kenarından izlemekle, öyle yüksekten/ tepeden izlemek farklıdır kuşkusuz. Terim, futbolcularının nasıl oynadıklarını, eksikliklerini daha iyi görmüştür.

Galatasaray’ın etkisiz oyununu Fatih Terim’in yokluğuna bağlamak ne ölçüde doğru olur?

Doğru olan, bir maçın bir sonrakinin ölçütü olmadığıdır.

Şimdi, Galatasaray’ın önünde, Gençlerbirliği maçından sonra, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 1-1‘lik maçın rövanşı, Schalke 04 maçı var. Dünkü maça bakarak, bunların nasıl olacağını kestirebilir miyiz?

Galatasaray’da “kurtarıcı rol” üstlenen/ üstlenecek olanlar ortalıkta yoktu. Dün, Galatasaraylı futbolcuların sanki “dinleme günü”ydü. Beşiktaş-Fenerbahçe maçının sonucu göre, “dinlenmenin tadı”nın çıkartıldığı söylenebilir.

 

http://www.facebook.com/turgutcelik

https://twitter.com/#!/turgutcelik

turgutc@ttmail.com

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..