Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '17

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray Eriyor

Galatasaray, Fenerbahçe’nin kazandığı haftada Şampiyonlar Ligi yarışındaki direkt rakibi Medipol Başakşehir ile karşılaştı. Bu maçın hem ev sahibi Medipol Başakşehir, hem de Galatasaray için ne kadar önemli olduğunu herkes biliyordu.

Ancak anladığım kadarıyla Galatasaray teknik direktörü Igor Tudor, bu maçın önemini anlayamamış. Çünkü genç teknik adam oyuncu ve sistem denemelerine bu hayati maçta da devam etti ve yine yıldızları kulübede oturttu.

Tudor için hangi eleştirileri yapsak az kalır. Takımda üç tane sağ bek varken Semih’i sağ bekte oynatmak, toplamda üç stoperle maça çıkmak, Yasin’i santrafor arkasında oynatmak, Sneijder ve Podolski’yi kulübeye çekmek nasıl bir mantıktır?

Peki oyuncuların ayakta durmakta bile zorlanmaları, psikolojik çöküntünün ya da sezon sonu yapılmaması gereken ağır antrenmanların getirdiği yorgunluk…

Galatasaray 90 dakika boyuncu sahanın hiçbir yerinde yoktu. Maçı tamamen Başakşehir kontrol etti. Skor daha farklı da olabilirdi.

Galatasaray eriyor. Bütün bu yaşananların sorumlusu sadece Tudor değil. Dursun Özbek yönetimi de en az Tudor kadar suçludur. Dursun Özbek’in küçülme politikasını Tudor bu sezondan başlattı ve önümüzdeki yıl takımda düşünmediği Sneijder gibi isimleri kulübede oturtmaya başladı.

Galatasaray bu mantıkla hiçbir yere gelemez. Bu kadroyla futbol oynayabileceğini sanan Tudor da, Dursun Özbek yönetimi de suçludur. İnanın o kadar eleştirdiğimiz Riekerink takımda kalsaydı Galatasaray bu kadar kötü durumlara düşmezdi. Yani Riekerink bile bu başarısızlığı yakalayamazdı. Çünkü onun en azından bir oyun stratejisi ve kadro istikrarı vardı.

Riekerink bıraktığında Galatasaray’ın Beşiktaş ile arasında beş puan fark vardı. Şimdi ise lider Beşiktaş’la 12, ikinci Medipol Başakşehir ileyse 7 puan fark var. Üstelik Galatasaray, Fenerbahçe’nin de altına indi.

Tudor’un getiriliş zamanından, getiriliş şekline ve oyun sistemine kadar her şeyi yanlış. Galatasaray’ın düştüğü durumlara bakın. Birileri bunun hesabını vermek zorunda. Bunların başında da Dursun Özbek geliyor.

Galatasaray’daki bu saçmalıklar sürerse sezon sonunda ne Dursun Özbek kalır, ne de Tudor!

https://www.facebook.com/tolgaersari

https://twitter.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..