Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ağustos '10

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray Eses'de sevindi : Eskişehir 1-3 Galatasaray

Galatasaray Eses'de sevindi : Eskişehir 1-3 Galatasaray
 

Galatasaray, Eses deplasmanından güzel bir galibiyetle döndü.


Galatasaray, 2 sezondur bir türlü yenemediği Eskişehir deplasmanındaydı. Eskişehir deplasmanı da kolay bir deplasman değildir, özellikle taraftarının rakip takım üzerindeki etkisi çok büyüktür. Bu sebeple, korkulan bir deplasmandır Eskişehir deplasmanı.

Maçtan önce belki çoğu futbolseverin aklında Eskişehir'in bu maçı alacağı veya bir beraberlik olacağı düşüncesi vardı. Özellikle Galatasaray'ın Karpaty maçındaki futbolundan sonra bu maçı alabileceği sanırım pek düşünülmüyordu. Fakat milli takımlar arasından önce Galatasaray'ın toparlanmaya ihtiyacı vardı. Bunun bilincinde olarak sahaya çıktı Galatasaray takımı.

Sahaya çıkan 11'i değerlendirmek gerekirse, Hakan Balta yerine Serkan Kurtuluş olması gereken, iyi bir seçimdi. Onun dışında yine ideal bir kadro sahaya sürdü Frank Rijkaard. Elano'yu da oyuna sürdü, bu da bence çok doğru bir tercihti. Sadece hala Ali Turan ısrarına fazla anlam veremiyorum. Düşüncem şudur ki, Ali Turan'a şans verdiği kadar, herhangi bir genç futbolcuya şans verseydi Rijkaard, o genç futbolcu hırsıyla Ali'yi geçerdi. Fakat teknik direktör bildiğini okumaya devam etti. Taktiksel anlamda dikkatimi çeken orta sahanın 2'li kalmasıydı. Barış sağ kanatta görev yaptı. Cana da yedek oturunca, Mustafa Sarp ve Ayhan 2'li ön libero oynadı.

Galatasaray istekliydi. Karpaty maçı kafalardan silinmişti. Galibiyet arayan bir takım vardı ortada. Erken gol, takımı motive etti.

Elano'nun uzun zamandır oynamamasına rağmen bence oyunu iyiydi. Galatasaray'ın buna ihtiyacı vardı. Sol kanatta görev yaptı, kanadı iyi kullandı, hırslıydı, mücadeleciydi. Defansına da yardıma geldi, Serkan'a sol tarafta yardımcı oldu. Aynı şekilde Arda da defansına iyi yardımcı oldu.

Arda konusunda demek istediğim bazı şeyler var. Kaptanın bence daha istekli olması gerekiyor. Fakat buna rağmen, hala sahada bence liderlik vasfını iyi taşıyan bir Arda Turan var. Takımı sırtlamasını biliyor, sorumluluk almaktan korkmuyor. Bunlar Arda'nın artılarıdır. Arda bugün yine mücadeleciydi, hırslıydı ama bence daha istekli oynarsa bazı şeyler daha iyi olur.

Galatasaray defansı hala düzensiz. Futbolcuların birbiriyle uyumu yok. Rakibe fazla boş alan bırakıyorlar ve fazla şut şansı veriyorlar. Duran toplarda adam paylaşımı yapmayı bir türlü beceremiyorlar. Bu sorun bir an önce aşılmalı.

Kaleci Ufuk'tan bahsetmek gerekirse, yenilen golde hatası olmasına rağmen iyi bir performans sergiledi bu akşam. Galatasaray'da forma giymeye yeni başlayan bir kaleci, böyle hatalarının olması doğal. Bence bu hataları görmektense yaptığı kurtarışları görüp ona şans vermeye devam etmeli Frank Rijkaard.

Galatasaray iyi yola girdi. Eğer milli takım arası iyi değerlendirilebilirse, takım lige toparlanmış bir biçimde geri dönüş yapar ve her şeye en baştan başlar. Aradan sonra Galatasaray, kendi sahasında Gaziantepspor'u ağarlayacak. Eskişehir maçı için bence bir şeyler için başlangıçtı. Eğer Gaziantep maçında bunun devamı gelirse, işler yoluna girmeye başlar.

Galatasaray'a ve diğer takımlara başarılar dilemekle beraber, milli takımımıza da başarılar diliyorum.

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..