Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mart '11

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray eski Galatasaray değil...

Galatasaray şu an için başarıya en çok ihtiyacı olan ekiplerden. Yeniden yapılanma süreci içerisinde Hollandalı Teknik Direktör Frank Rijkaard ile yollarını ayırdıktan sonra yapılan yeni transferler ile George Hagi'nin takımın başına geçmesi sarı kırmızılılara farklı bir oyun anlayışı getirdi. Belki şansızlık, belki yaşanan sakatlıklar, belki de neredeyse sezon sonuna yakın bir dönemde getirilen antrenörün takımı tanıma ve anlama sürecinin biraz beklenenden uzun geçmesi şu an oluşan tabloyu meydana getirdi. 

Aslında bütün bunlar şu an için Galatasaray'ın yaşamış olduğu sorunların üzerini kapatmıyor. Takıma yeni katılan kaleci Robinson Zapata orta sıralarda yer alan bir takımın kalesini uzun yıllar koruyabilir. Ancak tıpkı Mondragon örneğinde olduğu gibi uzun yıllar böylesine ileri seviyelerde futbol oynamaya alışmış bir takımın kalesinde yer alabilir mi ? Bilemem. 

İyi niyetli ; özellikle yan toplarda çabukluğu konusunda sıkıntı yaşasa da nispeten hava toplarına göre etkili. Ancak arkadaşlarıyla uyumu ve oyun esnasında diyaloğu bütün bu özelliklerinin yanında daha ağır basıyor. Zapata'nın önünde Neill ve Servet hem mücadeleci hem topla ileri çıkabilen ve çabuk geriye dönebilen adamlar. Bu defans hattında Galatasaray takımının en büyük artısı. Ancak asıl sorun orta alanda. Son Gaziantep maçında Ayhan hakikaten güzel bir futbol oynamasına rağmen bu sezon kalan maçlarda ve önümüzdeki sezon bu orta sahanın tüm yükünü kaldırabilir mi ? 

Galatasaray Gheorge Hagi den sonra orta alana takımı yönlendirebilecek, pasları ile forvet hattını hareketlendirebilecek, yaratıcı, kuvvetli hem saha içi hem de saha dışında profosyonel bir oyuncuyu çok aradı. Gelen oyunculardan Felipe , Lincoln , Flavio Conceiçao, Marek Heinz ve Joao Batista gibi futbolcular ile hep bu bölgeye bir merhem arandı. Ancak aranan kan bir türlü bulunamıyordu. 

Gelen oyuncular ya tam profosyonel değildi ya da artık kariyerlerinin son demlerini yaşıyorlardı. Aslında sadece belirli bir kıtanın oyuncularına değil tüm dünya futbol piyasasına bakılsa bu kadar hata yapılabilirmiydi ? 

Galatasaray orta sahasında şimdi Ayhan'ın yanına Juan Culio yer alıcak. Culio yetenekleri belli olan bir oyuncu. Top ile çok çabuk. Bu çabukluğu bazen pas hatalarına yol açabiliyor ama yine de topa yön veren ve çalım kabiliyeti olan bir sporcu. İlerleyen günlerde Galatasaray'a daha büyük katkıları olacağını düşünüyorum. Ve en önemlisi orta sahanın tam ortasında defans hattı ile kademeli olarak yardımlaşabilecek, defansif özellikleri güçlü bir orta saha oyuncusunun mutlaka kadroya dahil edilmesi gerekir diye düşünüyorum. 

Kısacası Galatasaray'ın İspanyanın Valencia takımına vermiş olduğu Mehmet Topal'ın özelliklerinde bir oyuncu bu takımda mutlaka olmalı. İlerleyen günlerde Ardanın takıma gelmesi, Kewell'ın tekrar formasına kavuşması muhtemelen Galatasaray orta sahasını daha da güçlendirecektir. 

Son Antep maçında Galatasaray istediği sonuca ulaşamasa da gayet olumlu sinyaller verdi. Baros'un kaçırmış olduğu gol pozisyonlarının belki üçte birini rakip takım ancak yakalayabildi. Görüldü ki Galatasaray antremanlarda son derece iyi çalışmaya başlamış , nitekim rakibin her hamlesine karşılık veren bir Galatasaray'lıyı topun dibinde görüverdik. Ve Stancu ; Geleceği olan bir futbolcu. Henüz uyum sorununu atlatamadığı belli. Ancak topla oyunu seven, topu kazanmaya yönelik hareketlerde bulunan, çabuk, atletik bir oyuncu. 

Galatasaray'ın sol kanadına bir canlılık kattığı gerçek . Aslında Galatasaray'ın bu denli umut vermesinde ki neden Gaziantepspor gibi iyi bir takım karşısında oyunun mutlak hakimi olmasından kaynaklandı. Maç içerisinde belki topun hakimiyeti rakipte gözüktü ve Galatasaray'ı önemli bir kupadan elediler. Ancak Gaziantepspor maçın büyük bölümünde bal yapmayan arı gibi gözüktü. Ve şans onlardan yanaydı bu defa . 

Fakat şu da bir gerçek ki Antepspor son yılların en iyi kadrosunu oluşturmuş. Defansta Dany Nounkeu çok çok iyi bir stoper , İsmael Sosa artık kendini bulmuş, İvelin Popov bildiğimiz gibi. Seneye kesinlikle iyi bir Avrupa klübüne gider. Mutlaka Gaziantepspor'un onu kadrosunda tutması gerek. Ve Cenk Tosun. Gerçekten yetenekli ve çabuk. Umuyorum kazanmış olduğu formu ile yetinmez. 

Sonuç olarak Galatasaray ilerisi için iyi sinyaller veriyor. Ve şunu da unutmamalı. Başarı ile zaman içiçe geçmiş iki kavramdır. İlerleyen günlerde takımın daha iyi olmasını umuyorum. 

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..