Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ağustos '13

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray Eskişehirspor’u yine yenemedi.(0-0)

Galatasaray Eskişehirspor’u yine yenemedi.(0-0)
 

sabah.com.tr


 Galatasaray  Süper Lig’in 3.haftasında da kötü gidişe dur diyemedi. Eskişehir’de Ertuğrul Sağlam yönetimindeki Eskişehirspor’la 0-0 berabere kaldı.

Hikaye uzayıp gidiyor. Fatih Terim uzun boylu cezalarından birini daha sonlandırıp, saha kenarına indi ama  takımın deplasmanda kötü gidişine engel olamadı.  Aslında Galatasaray yıllardır Eskişehirspor’u Eskişehir’de yenemiyor; beraberlikler sürüp gidiyor..

Takımlar:

Eskişehirspor: Boffin, Diego, Erkan, N'Diaye, Kamara, Erkut (Dk. 67 Özgür), Akaminko, Aytaç, Tarık (Dk. 90+2 Serol), Necati (Dk. 67 Bienvenu), Veysel.

Teknik Direktör: Ertuğrul Sağlam.

Galatasaray: Muslera, Melo, Gökhan (Dk. 56 Ceyhun), Selçuk, Sneijder, Drogba, Burak (Dk. 46 Amrabat) , Hakan, Semih, Eboue, Engin (Dk. 46 Sabri).

Teknik Direktör : Fatih Terim

Goller:
(Berabere (0-0)

Bu sonuçla Süper Lig’de 3 hafta’da Puan durumuna baktığımızda  Beşiktaş 6 puvanla  Birinci ,  Kasımpaşa 6 puvanla İkinci, Galatasaray ise 5 puvanla Üçüncü sırada yer alıyor.  Fenerbahçe’nin durumu daha da kötü 3 puvanla  8 . sırada… Kuşkusuz bu durumlar önümüzdeki haftalarda hızla değişir ama bu ilk haftalarda alınan sonuçlar takımların son durumlarına ilişkin kesin bazı fikirler vermektedir.

Fenerbahçe’de moral hemen hemen sıfıra yakın. Başlangıçta umduklarının hiç birini bulamadılar.  Fenerbahçe Teknik Direktörü hangi maç için bir tahminde bulunmuşsa, tersi çıktı. Bu bakımdan zaman fena halde Ersun Yanal’ın aleyhine çalışıyor. Fenerbahçeliler artık belki de “Başkan”larını da değiştirseler iyi olacak diye düşünmeye başladılar. Çünkü  Büyük CAS  Fenerbahçe’yi de , Beşiktaş’ı da fena halde cıs’ladı. Öyle canlarını yaktı ki, maddi ve manevi olarak kayıpları öylesine büyük ki, bunu nasıl telafi edeceklerini bilemiyorlar.

Diğer yandan, dün Fatih Terim’in takımın başında sahaya çıkması iyi mi oldu kötü mü belli değil.
Fatih Terim Hamit Altıntop’a haftalardır ihtar etmesine karşın istediği çalışkanlığı ve sonucu göremeyince bu hafta onu takımdan kesmişti. Takımda Hamit yoktu.

Diğer yanda orta sahada kendisinden çok şey beklenen Selçuk dün kendisinden bekleneni vermeyince takım adeta durdu. Çünkü son haftalarda Selçuk Galatasaray’ın beyni olmuş durumda.

Orta sahada pek delici bir futbolcu olmayınca, takım duruyor… Galatasaray’da bu eksiklik fena halde görülüyor. Takımda agresif futboluyla göze çarpanlar kesiliyor.

Örneğin, bu isimlerden Amrabat ve özellikle Sabri unutulmuştu. Bunların ikinci devre takıma girmesi de sonucu değiştirmedi. Çünkü maça ısınamadılar.

Diğer yanda Eskişehir’de , eski Galatasaray’lı Necati’nin ne kadar tehlikeli bir futbolcu olduğu anlaşıldı. Necati bir bakıma karşılaştırılırsa, Drogba’dan daha fazla tehlike yarattı. Attığı şutlardan ikisi kaleyi tutsaydı, Galatasaray yerlere serilmiş olurdu.

Galatasaray Eskişehir’den de pek iyi bir sonuçla dönmedi; taraftarlar sabırla bekliyorlar.

Buna karşılık Beşiktaş çok uyumlu, çok güzel bir takım hüviyetinde. Dileriz CAS’tan alınan sonuçlar bu gidişi bozmaz. Çünkü gerçekten Beşiktaş şiir gibi futbol oynuyor. Fernandes kendisini seyrettiriyor. Çok iyi futbolcu.

Terim bu kez Drogba’yı ikinci Devre takımdan almadı, sabretti ama sonuç Sıfır… Yıldızlarımızın parlamasını bekliyoruz.  Sabırla. Yoksa...

 


 

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..