Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '11

 
Kategori
Basketbol
 

Galatasaray Euroleague’deki ilk maçında

Galatasaray Euroleague’deki ilk maçında
 

Galatasaray Medical Park için önemli sınav


19 Ekim Çarşamba… 21:45… Gydnia Sports Arena…

Anadolu Efes ve Fenerbahçe Ülker’den sonra elemelerden çıkarak ülkemizi Euroleague’de temsil etmeye hak kazanan üçüncü takım olan Galatasaray, Euroleague D Grubu’ndaki ilk maçında Polonya’da Asseco Prokom ile karşılaşacak.

Galatasaray Euroleague ön elemelerinde oldukça güçlü ekiplerle karşılaştı. Sırasıyla PAOK, Asvel ve ev sahibi Lietuvos Rytas’ı yenerek gruplara kalmayı başardı. Türkiye Kupası elemelerinde de hız kesmeyen Sarı-Kırmızılılar, oldukça zorlu Cumhurbaşkanlığı Kupası finalinde FB Ülker’i iki uzatmada yendikten sonra ligdeki ilk maçta da Edirne deplasmanında geçen sezon iki kez yenildiği Olin Edirne’ye fark attı. Galatasaray oldukça formda gidiyor Euroleague’deki ilk maçına.

Asseco Prokom Euroleague’in gediklileriden. Üstüste sekizinci sezonda da gruplarda mücadele edecekler. Prokom sadece 2009-10’da çeyrek finale çıkarken orada da Olympiakos’u bir kez yenmeyi başarmıştı. Geçtiğimiz sezon ise on maçta sadece Khimki’yi kendi sahalarında ve Caja Laboral’i deplasmanda yenmeyi başardılar. Prokom bu sezon ise kadrosuna önemli takviyeler yaptı. Geçen sezonki yıldızları Daniel Ewing, Ratko Varda ve JR Giddens’ı gönderen Polonya şampiyonu, NBA’den Alonso Gee, Devin Brown ve Donatas Matiejunas’ı transfer etti.

Grubun ilk maçı olmasına karşın iki takım için de çok kritik bir maç oynanacak. Prokom’un iyi oyuncuları olduğu kesin ama Lakovic-Ender-Songaila-Shumpert-Andric-Gordon gibi önemli silahlara sahip olan Galatasaray’a karşı bir üstünlük kurduklarını söylemek zor. Galatasaray Medical Park takımındaki oyuncuların yarısının gününde olması durumunda Prokom’un işi oldukça zor olur. Barcelona ve Siena’nın grubu domine edecekleri düşünülürse, gruptan çıkacak diğer takımları belirlemede çok önemli bir karşılaşma bizleri bekliyor…

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..