Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '12

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray Fenerbahçe 2-1

Galatasaray Fenerbahçe 2-1
 

Galatasaray Fenerbahçe 2-1


Genel bir değerlendirme başlayacak olursak vasat bir karşılaşma izledik. İki takımın içinde bulunduğu durumu göz önüne alırsak vasat bir maç olması gayet normaldi. Özetle kanatların pek çalışmadığı orta sahada top kayıplarıyla karakterize sık sık sıkışan bir oyun oldu.
 
Galatasaray seyircisi yine konuşulacak bir görsel şov hazırlamış. Maç öncesi yaşanan bu güzellik ilerleyen dakikalarda çirkinliğe dönüşmedikçe her sahada görmeyi istediğimiz türden bir gösteriydi. Maçın sonlarına doğru yakılan meşale olmasaydı seyirciye 10 üzerinden 9 verebilirdik. Yine de korkulan olmadı.
 
Maça Galatasaray hızlı başlayınca bol pozisyonlu ve zevkli bir maç olacağı hissine kapıldık, ta ki Bekir’in golüne kadar. Golden sonra Fenerbahçe cesaretlendi ve rakibe baskıyı arttırdı. Hasan Ali’nin beraberlik golü güzeldi.
 
Selçuk’un serbest vuruştan attığı golle birlikte maç adeta bitmiş oldu. Bu golden sonra Galatasaray geri çekildi ve Fenerbahçe’ye fazla alan bıraktı. Lakin Fenerbahçe topu bir türlü ileri taşıyamadı ve pozisyon bulmakta zorlandı, keza Galatasaray da.
 
Orta sahada sıkışan oyun zaman zaman Ambarat’ın ve Ebou’nin bindirmeleriyle kanatlara taşındı. Riera’nın kanat bindirmelerine yaptığı katkıyı, patlama yapması beklenen Hamit yapamadı. İlk yarıda direkten dönen şutu haricinde “işte Hamit” dedirtmedi. Maç içerisinde çok iyi oynadı, harikalar yarattı diyebileceğimiz bir futbolcu yoktu zaten. Belki galibiyetteki önemli payı nedeniyle Selçuk’u öne çıkartabiliriz. Melo yapması gerekenin asgarisiyle yetindi. Umut ve Burak istedikleri pozisyonlara giremediler bir türlü. Dany pimi çekilmiş bomba olduğunu bir kere daha gösterdi. Semih ona nispeten iyiydi.
 
İkinci yarıda Fatih Terim Umut’un yerine Yekta hamlesini skoru koruma içgüdüsüyle yaptı sanırım. Bu tercih maçı zora da sokabilirdi zira zaman zaman Galatasaray kalesi tehlike yaşadı. Skor dezavantajına düşülmesi durumunda Fenerbahçe kalesini zorlayamayacaktı belki. Fenerbahçe’de de çok iyi oynayan futbolcu olmayınca maç Terim’in istediği gibi geçti.
 
Neticede aman aman bir maç izlemedik. Seyir zevki düşük, mücadelesi bol, duran toplarla neticeye gidilen maçın kazananı Galatasaray oldu. Son haftalardaki puan kayıpları ve Türkiye Kupası böylece telafi edilmiş oldu.
 
Murat HACIOĞLU
 
16.12.2012, Denizli

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 656
: 1708
Kayıt tarihi
: 08.12.08
 
 

Allah kimisine “Yürü ya kulum” demiş. Ben onu “Yürü, yaz kulum” anladım. Yürü anca gidersin manas..