Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ocak '10

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray-Gaziantepspor maçından notlar ve arkaplan

Galatasaray-Gaziantepspor maçından notlar ve arkaplan
 

Couceiro, Beşiktaş ve Trabzonspor deplasmanlarından farklı olarak savunmayı görece arkada kurdu. Beto ve Ceylan’ın da sahada olmaması takımın yetenek katsayısını düşürmüş. Bekler de bu kez bek gibiydi. Anlaşılan, Coceiro Toschack yerine Lucescu muadilliğine terfi etmek istemiş. Onu buna zorlayan saha şartları da olabilir. Takımı 10 kişi kalmasına karşın oynanan bu oyun takımının bir puanı kolaylıkla almasını sağlayabilirdi; ama gol atmaları çok zordu. Plan iyi görünse de ön alanda çoğalmayı bir türlü başaramadılar. Galatasaray gibi ancak bir duran top golü, gol atmış olmalarını sağlayabilirdi.

Mahmut kapatıp açtı!

Keita ve Kewell’ın yokluğu ön alanda zaten yeterince üretken olamayan takımı iyice kısırlaştırmış. Zaman zaman Caner ve Elano dışında ön alanda rakibi zorlayan / Mahmut’u korkutan kimse yoktu. Mevcut kadroda, Caner ve Elano'da ısrar mevcut oyunu geliştirebilir. Mahmut yeteneği ve zekasıyla Gaziantepspor’a fazla olduğunu ve Milli Takım birinci kaleciliğini hak ettiğini bir kez daha kanıtladı. İlk yarıda sektirdiği topun suçlusu, bu farkındalıktan doğan artı güven duygusu. Kazanın ardından kapatıp açtı ve bilindik oyununu sürdürdü. Golde çizgide kalmış olması hatalı olduğunu düşündürebilir; ama Zurita'nın varlığı çıkmamasını gerektiriyordu. Zurita hata yapmasa Mahmut'un çıkmış olması ucuz bir gole neden olabilirdi.

Elano’nun Jo ile değişmesinin takıma olumlu yansıdığı söylenemez. Golün Arda’nın kullandığı duran top sonucu atılmış olması da Elano’nun olası varlığının artı katkısı olabileceğini gösterdi. Bu tip oyunlarda Elano, Arda gibi etkili duran top kullanan oyuncular mutlaka sahada tutulmalı. Rakibin oyun anlayışı ve kadrosuna göre maçın başında bu oyuncuların kulübede oturtulması anlaşılabilir; ama kısır oyunlarda duran top unsurun olası katkısı asla ihmal edilmemeli.

Bochum Zurita ve Papila Durmaz

Bir takım yaparken birincil ölçüt zeka ve karakter olmalı. Bir oyuncu, 1 puan hedeflenilen bir oyunda, kısır oyun oynayan rakibin sırtı dönük santraforuna bariz bir ihlalde bulunup takımının gol yemesine neden olmamalı; biraz zeki olmalı. Bir oyuncu, rakibi pozisyonunu kaybetmek üzereyken + rakibin topu itelediğini gördüğü halde + pozisyona 5 metre mesafede hakem konuşlanmışken rakibe pozisyona kaza süsü verip aleni tekme atmamalı. Aynı oyuncu(Zurita), Sarp’ın attığı gol öncesi hem ofsaytı bozan hem de boşa çıkıp Sarp’a ikramda bulunan oyuncu.

Durmaz olağan idare gösterdi. Meşhur Samsunspor maçında faul yorumlarıyla Pancu’yu sinirlendirip oyundan attıran Papila gibi, Durmaz da faul yorumuyla Ahmat Arı’yı sinirlendirip oyundan attırdı.

futbolteknik@hotmail.com

 
Kayıt tarihi
: 05.03.09
 
 

Felsefe okudum. İnsan denilen sürüye hakikatini hissettirmeye seviyorum. Araba ile kıyafet ile kendi..