Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Eylül '09

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray Gerçeği

Galatasaray Gerçeği
 

Galatasaray'ın bugünkü beraberliğinin çoğu futbol takipçisini şaşırttığına eminim. Ancak aşağıdaki bir kaç önemli nokta göz önüne alındığında sarı kırmızılıların puan kaybının çok da beklenmedik olmadığını söylemek gerekir:

Galatasaray;

    bu sene oynadığı 13 resmi karşılaşmada elde ettiği 10 galibiyetin 8'ini en az 3 gol atarak kazandı, 13 resmi maçta rakiplere fazlaca gol şansı verdi ve bunların 8'inde kalesinde en az bir gol gördü, 10 galibiyetin 9'u en az iki farkla kazanıldı.

Bu üç önemli veriden anlaşılan şu ki rakiplere gol şansı tanımada cömert bir kimliğe sahip olan Galatasaray'ın maçları kazanabilmesi için en az iki bazen de üç gol bulması gerekiyor ve öne geçilen maçların kazanılması hiç de zor olmuyor. Aslında bu durum gol pozisyonuna girmekte fazla zorlanmayan bir hücum hattına sahip Galatasaray için genellikle sorun teşkil etmiyor ancak bugünkü gibi hem dirençli hem de oyunu kendi sahasında kabul etmeyen takımlar karşısında riskli bir ortam oluşturabiliyor.

Ancak her şeye karşın, futbol felsefesi mevcut sistemi gerektiren ve elinde gerçekten etkili hücum oyuncuları olan Frank Rijkaard'ın yanlış işler yaptığını söylemek de yıldız teknik adama haksızlık olur. Zira mevcut sistemiyle Galatasaray sadece Turkcell Süper Lig'de değil Avrupa'da da yoluna başarıyla devam ediyor. Burada Hollandalı teknik adamın tek dikkat etmesi gereken maça göre olmasa da maçın gidişatına göre bazı doğru müdahaleler yapmak. Örneğin bugün olduğu gibi son 15 dakikada kapanan rakiplere karşı tek değil çift santrafor oynayabilmek ya da skor avantajının yakalandığı maçlarda forvetlerden birini çıkarıp skoru korumaya yönelmek genç teknik adamın takıma çok daha faydalı olmasını sağlayacaktır.

Neticede Galatasaray mevcut düzeni ve kadrosuyla maçları kazanmaya devam edecek ancak nadiren de olsa bugünkü gibi gol atmada sıkıntı yaşadığı karşılaşmalarda ise puan kayıpları yaşayacak gibi görünüyor. Bugünkü beraberlik sarı kırmızılıların canını fazlasıyla sıktı ancak bu puan kaybının asıl önemi önümüzdeki hafta oynanacak Ankaragücü maçının önemini de bir kat daha arttırmış olması. Zira cumartesi günü Ankara'dan alınacak olası bir kötü sonuç özellikle takip eden haftalardaki zorlu maçlar dikkate alındığında her şeyin çok iyi gittiği bir ortamda sarı kırmızılıları hiç de hesapta olmayan durumlara sokabilir.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..