Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Borsa Mühendisi Serdar Şimşek

http://blog.milliyet.com.tr/borsamuhendisi

25 Şubat '19

 
Kategori
Spor
 

Galatasaray Golcüsüne Kavuştu

O kadar çok şey var ki maç ile yazılacak, nereden başlasam bilemedim. Önce maç niye pazartesi değil de pazar oynanıyor ve bir derbi maçı neden pazartesiye koyuluyor? Daha maç başlamadan Diagne’nin sakatlandığı bilgisi geldi ki ben en baştan itibaren biliyorsunuz Mitroglou’nun daha faydalı olacağını düşündüğüm için çok da üzülmedim. Fakat yine geçen hafta söylediğim üzere bu maçta Fatih Terim hocamızın çift forvet oynayacağını düşünmüştüm, fakat olmadı.

Maça baskılı başlayan Galatasaray, Mitroglou ile çok kolay bir gol kaçırdı. Bunun dışında en azından kalecinin kurtardığı bir top olmadı. Konuk Akhisarspor ise kontrataklar ile etkili olmaya çalıştı ve nitekim Muslera’nın kurtardığı bir gol pozisyonu da vardı. Emre Akbaba’nın henüz hazır olmadığını, Belhanda’nın yine yokları oynadığı, Onyekuru’nun ısrarla beni oynatmayın deyişlerini gördük. Hakemin Akhisarlı oyuncuların sertliklerine müsade ettiğini, oysa daha ilk harekette hiç yoktan Mariano’ya sarı kartı gösterdiğini,  çok net gördük. Hatta hakem, Mariano’ya ikinci sarı kartı gösteremedi. Çünkü ilk hareketin sarı kart olmadığını kendi de biliyordu!

İkinci yarı Fatih Terim, Emre-Selçuk değişikliği ile başladı ki, Selçuk bu formayı artık hakediyor. Defans yavaş yavaş otururken, ileride belki de ilk kez bir forvetin varlığını hissettik, Mitroglou. Orta sahaya kadar gelip top alıp veren, pozisyonların içinde olan, hatta Onyekuru’ya al da at dercesine bir pas atan, pas öncesi tam bir 10 numara hareketleri yapan forvet gördük. Oysa bunları Belhanda’dan beklerdik! Bitti mi hayır! Öyle bir son dakika golü attı ki Yunan oyuncu, tüm stadı değil tüm rakipleri yıktı! Golü Akhisar değil, Başakşehir, Beşiktaş ve Fenerbahçe yedi! Bu Onyekuru’nun formsuzluğu, isteksizliği ve Belhanda’nın vurdum duymazlığı gol pozisyonlarına girmemizi direk etkilemekte. Bundan dolayıdır ki Fatih hoca son kozunu oynayarak oyuna Donk’u soktu. Bu hareketi yapan Morinho olsa yer gök inler, sosyal medya yıkılır, methiyeler düzülürdü. Çok şanslıyız ki Fatih Terim bizim hocamız. Hocanın oynatmak istediği oyun stilini daha sonra değineceğim, eminim ki çok şaşıracaksınız.

Maça damga vuran adam Mitroglou artık Galatasaray’ın forvetidir. Gerisini Diagne düşünsün. Hakemlerin Galatasaray ile lig bitimine kadar oynayacağı çok açık. Maç bitmeden maçkolik sitesinin “Galatasaray direkleri geçemedi” diyerek maçı 0-0 vermesi bunun bir örneği. Onun için diyorum ki “Kenetlenin başka Galatasaray yok”

Paylaşım ve yorumlarınızı bekler, Herkese sarı kırmızılı günler dilerim
Serdar Şimşek

 
Toplam blog
: 98
: 237
Kayıt tarihi
: 18.08.10
 
 

Herkese selamlar, Ben Serdar Şimşek. İzmir Ödemiş doğumlu olup, Elektronik mühendisi, işletme Lisan..