Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ağustos '10

 
Kategori
Spor
 

Galatasaray'ı Evliya Çelebi Ceyhun çarptı...

Galatasaray'ı Evliya Çelebi Ceyhun çarptı...
 

Artık yaşı ve misyonu itibarıyla Evliya Çelebi’ye dönmüş Ceyhun Eriş Galatasaray’ın ipini çekiverdi. Her hattıyla lige hazır olmadığı çok açık olan Galatasaray’ın bu maçı 2-1 ile tamamlamış olduğuna sevinmesi gerekiyor.

Galatasaray geçen seneki kadrosu özellikle ileride rakip takımı dağıtıcı özelliğe sahipken bu sezon hem bu özelliğini kaybetti hem de zaten problemli olan defans kurgusunun sorunlarını katmerlendirdi. Artık Galatasaray için herşey biraz daha zor olacaktır.

Ceyhun’dan söz edelim biraz.

Ülkemizin yetiştirdiği önemli yeteneklerden bir tanesi ancak bu maçta da görüldü ki futbolculuğunun devamlılığı yok profesyonel de değil. Yoksa Beşiktaş hariç neredeyse bütün takımları dolaşmış olan bu büyük yeteneğin bir yerde dikiş tutturması gerekiyordu. Ceyhun ve kuşkusuz Sivasspor’un bir diğer önemli oyuncusu Mehmet Yıldız biraz daha dikkatli olsa ve ciddiyetlerini korumuş olsalardı Galatasaray sezona çok açık bir farkla yenilgi ile başlayabilirdi.

Ceyhun Galatasaray’ın hem şansızlığı hem de şansı oldu.

Sivasspor’un geçen seneden çok farklı olduğu açık olarak görüldü. Mesut Bakkal geçen sene bu takımı lige tutunmasını sağlamakla kalmamış yeni sezonun flash takımı haline getirmiş gözüküyor. Fiyakalı Galatasaray galibiyetinin havasına girmedikleri taktirde üst sıraları zorlar gözüküyorlar.

Galatasaray!

Golü çok erken bulmaları takım üzerindeki yeni sezon gerilimini almış olsa da o gol aynı zamanda Galatasaray’ın maçtaki son hamlesi oldu. Emre Çolak sol ayağı ile Galatasaray’ın geçen sene en etkili olduğu kanat sağ tarafta kayboldu gitti. Böyle maçlar genç oyuncuların kaderini de belirler. İyi oynadıklarında Arda Turan, Gökhan Gönül olur, kötü oynadıklarında da takımda forma yüzü göremezler. Ağabeyi Arda Turan zaten maç sırasında kendisine faturayı da kesti; fırçaladı.

Tek kötü Emre Çolak mıydı? Arda çok mu iyi oynadı?

Mehmet Topal’ın alternatifinin Lorik Cana olmadığı çok açık görüldü. Ceyhun Eriş, Cana’yı her pozisyonda geçti. Cihan’a attırdığı gol öncesinde geçmekle de kalmadı bir yumruk darbesiyle yer de serdi. Bu Cana’nın son nefesi gibiydi.

Sivasspor öne geçtikten sonra Rijkaard bir an paniğe kapıldı. Üst üste hatalı değişiklikler yaptı. Mehmet Batdal hamlesi için bir şey söyleyemesek de orta sahadan bir oyuncu çıkarıp ikinci forveti sahaya sürmek büyük riskti. Mehmet Yıldız ve Ceyhun dediğimiz gibi ciddiyetlerini korumuş olsaydı bu değişiklikler sonrasında orta saha adına hiçbir şey kalmamış Galatasaray çok açık ve net bir sonuçla sahadan ayrılabilirdi.

Galatasaray defansının sağında ve solunda çok ciddi açıklar vardı. Ali Turan ya kötü günündeydi ya da… Hakan bir türlü aşama sağlayamıyor. Zita karşısında çok zorlandı.

Kuşkusuz takımlar hazır değil. Ancak Galatasaray’ın içinde başka sorunları da varmış mesajı verdi.

Hakem Mustafa Kamil Abitoğlu zaman zaman verdiği ters kararlarla tansiyonun artmasına neden oldu. Hakemlerimiz cesur olduklarında verdikleri kararlar daha az tartışılır olacaktır.

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..