Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '13

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray'ı Fatih Terim yıkıyor

Galatasaray'ı Fatih Terim yıkıyor
 

Galatasaray'ın geçen sene tıkır tıkır işleyen bir sistemi vardı. Tek sorun kadro derinliğinin olmayışıydı ve bu yüzden ligin sonunu zor getirmişlerdi. Belki bir kaç hafta daha oynansa şampiyonluk bile gidebilirdi.

Bu yüzden transfer döneminde yapılması gereken, bu işleyişi bozmayacak ama kadro derinliği yaratacak oyuncular almaktı. Aslında Hamit, Burak ve Amrabat transferleri bu amaca hizmet ediyordu.

Elmander'e takviye alınan Burak'ın yanına bir de Umut'un alınması çok mantıklı değildi çünkü ikisi de aynı tarz oyunculardı. Baros'u da unutmamak lazım. Neden hiç oynatılmadı anlamış değilim. Alex-Kocaman benzeri bir durum olsa gerek.

Devre arasında alınan iki isim de büyük isimler. Şimdi Fatih Terim her ikisine de yer açmaya çalışıyor. Ancak Sneijder'i sola almakla sağ beke almak arasında bir fark yok. Ya da Melo-Selçuk-Sneijder'i beraber oynatmak için iki kanadı kırmak. Galatasaray boşuna zaman kaybediyor.

Aslında Galatasaray şu şekillerde oynatılabilir:

1. Eğer Melo oynuyorsa, Selçuk ya da Sneijder'in birisi yedek kalmalı. Sağda Hamit, Amrabat (Emre) solda oynamalı. İleride Burak-Drogba. Kanatların işlemesi için bu şart. 4-4-2

2. Melo'ya rağmen her ikisini de oynatıyorsan, kanatlardan vazgeçmeden ileride sadece Burak veya Drogba. 4-4-1-1

3. Melo'suz oynatacaksan Selçuk (daha defansif) ve Sneijder (daha ofansif) ve iki kanat oyuncusu. 4-4-2

Yani hem Drogba hem Sneijder hem de Melo bu takımda aynı anda oynamaz. Oynarsa Burak yedek kalır.

Şimdi Terim ne yardan ne serden vazgeçebiliyor. Melo'dan (veya Yekta gibi bir defansif orta saha oyuncusu oynatmaktan) vazgeçemeden Sneijder'e yer açmak için kanatlardan birini kırıyor.

Aslında Terim son maçta sahanın en iyilerinden olan Hamit'i oyundan alarak onu da kırıyor.

Aslında Terim kendi anlayışını kırıyor. Kendi futbol anlayışı ile alınan yıldızları oynatma mecburiyeti arasında kıvranıyor.

Olan da Galatasaray'a oluyor.

 
Toplam blog
: 293
: 1063
Kayıt tarihi
: 07.11.08
 
 

Sporun bir kavgadan çok; ahlak, mücadele, eğitim, zeka ve dürüstlük olduğuna inanıyorum. Doğaya, ..