Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Nisan '16

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray’ı Kim Yönetiyor?

Tamam, haydi bazı bahaneleri ben de kabul edeyim. Hakem çok kötüydü, Eto’o ikinci golü elle attı. Başka ne diyelim?

Eto’o ikinci golü elle attı ve bu ona hiç yakışmadı. Ama sadece buna sığınmak ne kadar doğru? Donk’un Eto’o’ya yaptığı penaltıyı vermeyen de yine aynı hakem değil mi? Öte yandan Antalyaspor’un elle attığı ikinci golden kısa bir süre sonra Galatasaray beraberliği yakalamadı mı? Öne geçme, hatta maçı kazanma şansı yok muydu? Donk’a ‘’ git rakibinin beline tekmeyi donk diye geçir ‘’ diye hakem mi söyledi?

Haydi, her şeyi bir kenara bırakıp açık açık konuşalım. Galatasaray’ı kim yönetiyor? Başkan Dursun Özbek mi, yönetim mi, Sneijder mi, Riekerink mi?

Galatasaray kafasına kupayı koymuş, başka bir şey de düşünmüyor. Bakın Sneijder ve Selçuk yine yok. Bu oyuncular, Antalya’ya neden getirilmediler? Tabi bahane hazırdır, sakattılar. Hayır! Galatasaray artık resmen maç seçiyor. Bu iki futbolcu Fenerbahçe maçından önce de yanılmıyorsam iki hafta oynatılmadılar. Yani Fenerbahçe maçına saklandılar.

Gerçekten de Fenerbahçe maçında oynadılar. Pek de varlık gösteremediler. Peki şimdi niye yoklar? Ben söyleyeyim, kupa maçına saklanıyorlar.

Peki, Galatasaray’ın önce Rizespor’u eleyeceği, ardından da finali kazanıp kupayı alacağı kesin mi? Oynadıkları şu futbolla bana hiç de ümit vermiyorlar.

Kısacası Galatasaray, sonu belli olmayan bir kupa macerası nedeniyle neden ligi bir kenara bırakıyor? Diğer futbolcular da her şeyin farkında değiller mi? İki futbolcuyu böyle kayırırsan diğerleri ne düşünecekler? Nasıl motive olacaklar?

Tamam, Galatasaray’ın kupayı kazanmak istemesi çok güzel. Ama bunun için ligi elinin tersiyle itmesi kabul edilemez. Galatasaray’ın bu sezon mutlaka Avrupa Kupaları’na katılma şansı yakalaması gerekiyor ki, seneye cezasını çeksin. O zaman sarı- kırmızılıların yapması gereken ligde ve kupada ellerinden geleni yapmak. Ligi beşinci tamamlamak Galatasaray için zor bir şey mi? Değil (di ). Ama bu kadar puan kaybından sonra artık biraz zor.

Bu takımı kim yönetiyorsa birileri ona bu takımın Galatasaray olduğunu söylemeli. Yani kuruluşundan beri felsefesinin her maça kazanmak için çıkan ve kazanmak için elinden gelen mücadeleyi yapan bir felsefe olduğunu. Maç seçmek ne demek? Sneijder ve Selçuk, ligde Fenerbahçe maçında oynayacaklar, ondan sonra kupa maçlarını bekleyecekler. Böyle bir mantık olmaz.

İnanmak istemiyorum ama koca Galatasaray futbol takımında ipler Sneijder’in ellerine bırakılmış gibi görünüyor. Bu kararlarda da büyük ihtimalle onun etkisi var.

Bir kez daha soruyorum: ‘’ Galatasaray’ı kim yönetiyor ? ‘’

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..