Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '13

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray'ı yenen Fenerbahçe'ye PFDK'dan ceza yağdı!

Galatasaray'ı yenen Fenerbahçe'ye PFDK'dan ceza yağdı!
 

Galatasaray galibiyeti Fenerbahçe’ye pahalıya mal oldu!

TFF Profesyonel Disiplin Kurulu, sen Galatasaray’ı nasıl yenersin diye Fenerbahçe’ye adeta ceza yağdırdı.

Önce Fenerbahçe’nin kulüp olarak aldığı cezaya bir bakalım.

Fenerbahçe’nin aldığı cezayla ilgili PFDK'dan yapılan açıklama şöyle: 

"Fenerbahçe A.Ş.’nin, 12.05.2013 tarihinde oynanan FENERBAHÇE A.Ş. - GALATASARAY A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 50.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, 

Aynı müsabakada FENERBAHÇE A.Ş.’nin, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle takdiren 45.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, 

Aynı müsabakada FENERBAHÇE A.Ş.’nin, TFF tarafından belirlenen pankartla sahaya çıkılmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 5.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, 

Aynı müsabakada FENERBAHÇE A.Ş.’nin, oyuncu kriterlerine uymamasından dolayı takdiren 70.000-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, 

Cezaların birleştirilmesi suretiyle FENERBAHÇE A.Ş.’nin, toplam 170.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir"

Bu Fenerbahçe’nin aldığı ceza!

Bir de futbolcuların aldığı ceza var. Aynı maçta, kırmızı kart gören Volkan ve Sabri’ye verilen cezalar farklı.

Volkan Fenerbahçeli olduğu için 5  maç ceza alırken, Galatasaraylı olan Sabri 4 maç ceza alarak, farklılığını(!) ortaya koymuştur.

Önümüzdeki günlerde Sabri’nin cezası ertelenirse şaşırmamak gerekiyor. Volkan’ın cezasının erteleneceğine dair hiçbir işaret yok!

Birde kart görmediği halde, Sabri’ye şeyini gösteren Meireles’e verilen 4 maçlık c eza var. Böyle bir hareket 4 maç cezayla geçiştirilebilir mi?

Meireles’in niye bonservisi iptal edilmiyor?

Bu kadar saldırıya maruz kalan(!) Sabri’ye niye ceza veriliyor?

Ya şu Fenerbahçe fazla oldu artık!

Fenerbahçe ve onun oyuncularının kışkırttığı Sabri ceza alıp, takımını eksik bırakıyor. Yazık değil mi Sabri Reis ve Galatasaray kulübüne(!)?

TFF, PFDK derhal ikinci kere toplanmalı ve Sabri Reis(!)e verdiği cezayı iptal etmelidir. Ona verilen ceza Fenerbahçeli Volkan, Meireles ve Emre arasında pay edilmelidir(!)

PFDK cezayı iptal etmeye yanaşmazsa, derhal Tahkim Kurulu devreye girmeli, Fenerbahçe’nin elinden 2.liği alınmalı, Galatasaray’ın sezon boyu aldığı cezalar Şampiyonluğu nedeniyle iptal edilip, Fenerbahçe’ye verilmelidir(!)

Bu kadar yeter mi?

Yetmez!

Türkiye Kupasında finale çıkan Fenerbahçe’nin finalistliği iptal edilerek, yeni finalist olarak Galatasaray ilan edilmeli, Trabzonspor’la Galatasaray’ın finali oynaması yönünde karar alınmalıdır(!)

Gerçi son iki yılda kupa iyice değersizleşti ama…

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..