Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '13

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray için oynuyorsunuz

Galatasaray için oynuyorsunuz
 

Fenerbahçe Büyük Bir Kulübe Yakışan Tavırları sergilemeli


Fenerbahçe'nin Psikolojisinin Tahlili

Ligde çok önemli bir hafta geride kaldı. Son haftaya yaklaşılırken en kritik haftalardan biriydi FB için. Galatasaray deplasmanda güçlü rakibi Gaziantep'e karşı etkili oynadı ama kaybetti. Gaziantepin topları direkten bile döndü. 

Sonunda GS maçı aldı. 

Ama bir şey var ki Fenerbahçe'li futbolcuların saha içinde "Galatasaray için mi oynuyorsunuz?" sözleri asla hafızalardan silinmeyecek. Yıllar önce 2005-2006 sezonunda FB son hafta'da Denizli Spor'a karşı oynadığı maçı kaybetmişti. Şayet o son haftada ki maçı kazanmış olsalardı şampiyon olacakken Şampiyonluğu yitirmişti, işte o maçta da FB oyuncuların Denizli Sporlu oyunculara "Neden baskın oynuyorsunuz?" yakınmalarını haberciler ajanslara geçmişti.

Peki Fenerbahçeli taraftarlar ve Fenerbahçeli futbolcular şu soruyu kendilerine soruyorlar mı?

NEDEN ANADOLU'DA Kİ MAÇLARINDA FENERBAHÇE'YE KARŞI DİĞER TAKIMLAR DAHA BÜYÜK BİR HIRS VE KİNLE OYNUYORLAR?

Bunun nedenlerini sıralayalım.

1- Fenerbahçe Kulübü Özellikle Aziz Yıldırım yönetime geldikten sonra "Fenerbahçe Cumhuriyeti" gibi bölücü ifadelerle diğer takımları sinirlendirdi.

2-Aziz Yıldırım, "Fenerbahçe ve diğerleri" diye bir söylem çıkartarak diğer bütün takınları ve taraftarlarını karşılarına aldılar. Alay bile ettiler.

3-Aziz Yıldırım'ın tavırları KİBİR olarak çoğu Fenerli taraftara yansıdı. Kibirli söylem ve tavırlar onların muhatap olduğu diğer kulüp taraftarlarını daha çok gıcık etti.

4-Türkiye'nin en büyük kuluülerinden olan Fenerbahçe özellikle son haftalara girilirken kendisine en acı hezimeti veren ve gol atan becerikli sporcuları hemen bünyesine almaya daha hırslı davranmakta. Bu nedenle FB de oynamak isteyen sporcular FB'ye gol atma yarışına ayrı bir keyifle gitmekte.

5-Ülkenin en ateşli en fanatik taraftarına sahip Fenerbahçe'yi şampiyonluk yarışı ayrı germektedir. Her maçta "Ya başaramazsak" korkusu seyirciye hesap verme yüzündendir. Kazanma arzusu kaybetme korkusu Fenerli oyuncularda o kadar büyük ki.

Daha sayabileceğim bir çok neden var. 

İşte yukarda saydığım maddelerin oluşturduğu yoğun baskı FBli oyuncularda "Galata saray için oynuyorsunuz" suçlamasını doğurmakta.

Bu sözün gerçekten söylendiğine inananlardanım ben. Siz FB'li oyuncu olsanız siz bile o baskıyla söylersiniz.

Bu saha içinde psikolojik ŞİKE'dir.

Bunun yapılmasına engel olunmalıdır.

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..