Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ocak '11

 
Kategori
Spor
 

Galatasaray'ın büyük savaşı

İlk yarıyı eksi averajla ve dokuzuncu tamamlamak değil ama şu son bir hafta içerisinde yaşananlar gerçekten Galatasaray’a tarihinin en kötü zamanlarını yaşatıyor.

Kim bilebilirdi ki camianın yaklaşık on yıldır dört gözle ve büyük bir hevesle beklediği stat açılacak ama bu açılış kulübün başkanı ile taraftarlarını karşı karşıya getirecek, takıma moral kazandırmak yerine keyifleri kaçıracak ve neticede herkese “illallah” dedirtecek? Fakat bugün içinde bulunulan durumun bundan eksiği yok fazlası var.

15 Ocak akşamı yaşananlar şayet iyi yönetilebilse en azından bu depremin yarattığı tsunami önlenebilirdi ancak kötü bir durum ile ilgili konuşmadan önce yirmi dört saat geçmesi gerektiğini söyleyen “24 saat kuralı”nı es geçen Adnan Polat, maçın tamamını izlemeden kendisini kameraların önüne atıp bir de o gün stattaki tüm taraftarları karşısına alan açıklamayı yapınca adeta elindeki bombanın fitilini ateşlemiş oldu.

Bu yanlış hamlenin ardından Adnan Polat’ın yanıldığı ikinci bir nokta stattaki protestoları, sahaya yabancı madde atılması veya rakip takım taraftarıyla kavga etme işi ile aynı görmesi ve bu olaydaki açıklamaları nedeniyle kamuoyunun kendisini destekleyeceğini düşünmesi oldu. Fakat bu kez işler başkanın beklediği gibi gitmeyip medya tavrını taraftardan yana koyunca zaten icraatlarıyla çok eleştirilen Adnan Polat kendini bir savaşın içinde buldu; kendi safında yalnız olduğu ve muhtemelen kazanamayacağı büyük bir savaşın...

İşler bu raddeye geldikten sonra Adnan Polat’ın görevine devam etmesi oldukça zor ve kötü yönetilen bir kriz bir lideri daha koltuğundan etmek üzere.

Stancu ve Culio

Aslında Galatasaray’da güzel şeyler de oluyor. Yekta ile birlikte devre arasında takıma katılan Stancu ve Culio mevkileri itibariyle sarı kırmızılılar için takıma güç katacak iki önemli transfer. Fakat bu iki isimden hangisi Galatasaray için daha önemli olur diye sorulsa benim oyum Rumen oyuncudan yana olur zira daha genç olmasının yanı sıra takımdaki tek gerçek forvet oyuncusu olması ve sahip olduğu yetenek ile vasat bir golcüden daha iyi son vuruşlara sahip olması Stancu’nun takıma katkı potansiyelini bir hayli yükseltiyor. Bu doğrultuda Stancu’nun sarı kırmızılılarda bir Bratu’dan ziyade İlie olması daha güçlü bir olasılık.

Arjantinli Culio da, özellikle hazırlık ve Türkiye Kupası maçlarındaki hareketliliği ve tekniği ile takımına katkı sağlayacağını gösterdi fakat bu oyuncunun beklendiği ölçülerde takımını sırtlayacak bir lider oyuncu olup olmadığı konusunda yorum yapabilmek için biraz daha zaman geçmesi ve Culio’nun devamlılığını kanıtlaması gerekiyor.

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..