Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Kasım '11

 
Kategori
Basketbol
 

Galatasaray’ın işi zor

Galatasaray’ın işi zor
 

Galatasaray zorlu deplasmanda


2 Kasım Çarşamba…21:45…Palaestra

Euroleague D Grubu’na elemelerden sonra katılan Galatasaray Medical Park gruba da Polonya’da aldığı galibiyetle çok iyi başlamıştı. Geçen hafta Unics Kazan karşısında İstanbul’da alınması muhtemel galibiyet Galatasaray’ı %50 ihtimalle gruptan çıkaracaktı. Galatasaray bir ara farkı on sayının üstüne çıkarıp, maçın tamamında üstün oynamasına rağmen bu kez son bölümü oynayamayarak sahadan yenik ayrıldı.

Bu haftaki rakip ise Avrupa’nın son on yıldaki en başarılı takımlarından biri olan Montepaschi Siena. Geçen sezon da final-four yapan Montepaschi Siena bu sezona da ikide ikiyle başladı. Siena kendi evinde oynadığı son 17 Euroleague maçının 16’sını da kazanmayı başardı.

Montepaschi Siena geçen sezon final-four yaparken sakatlanan Bo McCalebb’dan fazla verim alamamıştı. Eurobasket’te Makedonya formasıyla harika bir performans çıkaran Bo gruptaki ilk iki maçta da 17 sayı-3.5 asist ortalamalarıyla oynadı. McCalebb’ın yedeği ise Yunan Nikos Zisis.

Şutör olarak Igor Rakocevic-Rimantas Kaukenas oynuyorlar. DaJuan Summers gönderilirken, David Moss’un da kritik katkılar yapabileceğini hatırlatalım.

Pota altında ise David Andersen-Ksystof Lavrinovic-Shaun Stonerook gibi korkunç isimler var.

Siena, Galatasaray’ın yenmesi gereken rakiplerden biri olmadığı için bu haftayı ‘Galatasaray bay’ olarak da değerlendirebiliriz. Siena gibi güçlü bir takım karşısında olmak ve Euroleague’de zorlu bir deplasman maçı oynamak tecrübe açısından oldukça faydalı olacaktır. Özellikle, Igor Rakocevic-Jaka Lakovic çekişmesini izlemek heyecan verici olabilir.

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..