Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '12

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray'ın kupası sahada Altay'ın kupası odada

Galatasaray'ın kupası sahada Altay'ın kupası odada
 

32 yıl öce Galatasaraylı taraftarların çıkardığı olaylar nedeniyle Altay Türkiye Kupası'nı hakem odasında alırken...


Süper Final'de son hafta şampiyonluk maçı oynandı ve Galatasaray Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda Fenerbahçe ile 0 - 0 berabere kalınca şampiyonluğunu ilan etti. Fenerbahçeli taraftarların çıkardığı olaylar nedeniyle TFF tarafından şampiyonluk kupası soyunma odasında verilmek istendi. Ancak Galatasaray başkanı Ünal Aysal '' gerekirse sabaha kadar bekleriz kupayı sahada almadan gitmeyiz '' diyerek açıklama yaptı. Başbakanında araya girmesiyle Galatasaray karanlıkta da olsa kupayı Şükrü Saraçoğlu çimlerinde aldı. Ancak aynı Galatasaray kendi taraftarlarının olay çıkarması sebebiyle  1980'de finalde kaybettikleri Türkiye Kupası'nı Altay'a hakem odasında verilmesine neden olmuştu.

32 yıl arayla da gerçekleşse bu iki olay büyük takımla küçük takım arasındaki farkı ve uygulama biçimini açıkca gösteriyor. 32 yıl önce büyük olaylar çıkarak rakip takımın sahada kupa almasına engel olan Galatasaraylı tarafltarlar,şimdi aynı şeyi Fenerbahçe taraftarı yaptığı için tepki gösteriyor. Peki ya  başbakan Erdoğan; kupayı 3 büyük takımdan biri değil de yine Altay gibi bir Anadolu takımı almış olsaydı yine aynı talimatı verir miydi? Merak konusu...

28 Mayıs 1980 - Altay'ın kupası hakem odasında verildi...

Türkiye Kupası finalinde Galatasaray ile Altay, 1-0'ın rövanşında İnönü Stadı'nda karşı karşıya geldi. Öner'in 10. dakikada attığı kafa golüyle öne geçen sarı-kırmızılılar, 62. dakikada tartışmalı bir penaltı ile kupaya veda etti. İzmir ekibinin kaptanı Mustafa Denizli'nin kullandığı penaltıdan önce sahaya giren bir taraftar, hakem Nihat Özbirgül'e yumruk attı. Böylece olayların fitili ateşlenmiş oldu. Kapalı tribünde bulunan seyirciler, maçın son dakikalarında tribünleri ateşe verdiler. Güvenlik güçleri, stat dışında toplanan taraftarları havaya yüzlerce mermi atarak dağıtabildi. Güçlü rakibini saf dışı bırakan Altaylı futbolcular, yaklaşık 20 dakika sahada bekledikten sonra Türkiye Kupası'nı hakem odasında aldılar.

12 Mayıs 2012 - Galatasaray'a kupası Şükrü Saraçoğlu çimlerinde verildi...

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki şampiyonluk maçının ardından Fenerbahçeli  taraftarların çıkardığı olaylar nedeniyle Galatasaray'ın şampiyonluk kupası ve madalyaları teslim edilemedi.. Olayların sona ermemesi nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri kupa töreninin soyunma odasında  gerçekleştirilmesine karar verdi. Kupayı sahada almak istediklerini belirten Galatasaray yöneticileri, Federasyon'a taleplerini ileterek sahaya çıkmak istediklerini belirttiler. Teknik Direktör Fatih Terim, "Bu çocuklar zorlu bir mücadele sonrası analarının ak sütü gibi bu kupayı hak ettiler. Bu kupayı buradan almadan gitmeyeceğiz" diyerek kararlılıklarını dile getirdi. Yaklaşık 2 buçuk saattir süren kupa krizi Başbakan Tayyip Erdoğan'ın devreye girmesiyle aşıldı stadın ışıklarının bir kısmının yakılmasının ardından TFF Başkanı Yıldırım Demirören kupayı Sabri Sarıoğlu ve Ayhan Akman'a verdi.

 
Toplam blog
: 138
: 10449
Kayıt tarihi
: 03.06.10
 
 

Müzik dinlemek (Türkçe Pop) ve futbol maçı (özellikle Beşiktaş maçları) izlemekten hoşlanıyorum. ..