Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Şubat '11

 
Kategori
Spor
 

Galatasaray'ın sarı ve kırmızısı

Galatasaray'ın sarı ve kırmızısı
 

Bilir misiniz? 

Ben bildim bileli Galatasaray'ın sarı kırmızısı ile Malatyaspor, Kayserispor ve Göztepe'nin sarı kırmızısı aynıydı. Ana renklerin kırmızısı ile açık parlak bir sarı. Fenerbahçe'nin sarısıyla da aynı.. 

Oysa Galatasaray'ın renklerinin tarif ve tarihçesini Ali Sami Yen şöyle anlatmıştır: 

"Birçok yerleri dolaştıktan sonra, nihayet Bahçekapı'daki Şişman Yanko'nun dükkanına gidilerek orada zarif iki yünlü kumaşa tesadüf ettik. Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı. Tezgahtar, mahirane bir el hareketi ile kumaşların dalgalarını birleştirdi. Bir saka kuşunun başı ile kanadının yarattığı renk güzelliğine benzer bir parlaklık hasıl oldu. Ateşin içindeki renk oyunlarını görür gibi olmuştuk. Sarı-Kırmızı alevinin takımımız üstünde parıldamasını tasavvur ediyor ve bizi derhal galibiyetten galibiyete götüreceğini tahayyül ediyorduk. Nitekim de öyle oldu." 

Peki yıllarca diğer takımlarla aynı renkleri taşıdıktan sonra, Ali Sami Yen'in tarif ettiği renkleri taşıyan formaları Galatasaray ne zaman giymeye başladı ve renk yozlaşmasına bir son verdi dersiniz? 

Şüphesiz ki Galatasaray'a düşkün, Galatasaray'ın değerlerini herşeyden yüksek tutan, Galatasaray'ın tarihini iyi bilen ve ona sahip çıkan bir başkan zamanında.. O başkan Özhan Canaydın'dan başkası değil.. 

Galatasaraylı! 

Bugün giydiğin, sarı ve kırmızının en güzel tonları olan "vişneye çalan koyu tatlı kırmızı ile içinde turuncudan iz taşıyan tok sarı" gibi muhteşem renklerden oluşan formaları her giydiğinde o asil başkanını tekrar hatırla. 

Her şey sadece başarı değildir. Asalet bayrağını taşıyacak başkanlara özlemle.. 

 
Toplam blog
: 293
: 1063
Kayıt tarihi
: 07.11.08
 
 

Sporun bir kavgadan çok; ahlak, mücadele, eğitim, zeka ve dürüstlük olduğuna inanıyorum. Doğaya, ..