Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ocak '12

 
Kategori
Spor
 

Galatasaray'ın sistem kurgusunu bozan etkenler

Sistemi tamamlayan futbolcular ve onların sisteme yaptıkları katkıdır. Çok yetenekli futbolcularınıza uygun sistem kuramadığınızda ne yaşıyorsanız o sistemi çalıştıran oyuncularınızdan istediğiniz verimi alamadığınızda oyununuz etkilenir.

Haftalardır rakiplerine gol yağdıran Galatasaray neredeyse gol pozisyonuna bile giremeden hatta teknik adamının deyimiyle beraberliği bile hak etmeyen bir oyun sonrasında deplasmandan bir puan alıp geri döndü.

Elmander-Baros ikilisi çok doğru bir forvet hattını oluşturmuştu. Aynen Kewell-Baros gibi… Ancak eski eşleşme gibi bu da Baros’un yokluğunda bir başka şeye dönüşemiyor.

Galatasaray geçen sene Kewell ve Baros’un sakatlıklarında bir anda forvetsiz kalmış, Fenerbahçe’nin yaptığı gibi ilginç arayışlara girmişti. Ama biz biliyoruz ki futbolda her pozisyonun ayrı önemi ve sahaya katkısı bulunuyor.

Dün Elmander tak kalınca sadece etkisiz değil; yok gibiydi. Yanına monte edilmeye çalışılan Sercan ise gereken katkıyı sağlayamadığı gibi orta sahanın eksilmesi nedeniyle Eskişehirspor’un oyuna hâkim olmasına neden oldu.

Alper, Dede, Kamara ve Tello önce topa orta alanda hâkim olmayı başardılar daha sonra da dikine oyunlarla Galatasaray kalesine inmeye, pozisyon bulmaya başladılar. Üst üste bindirmeler Galatasaray defansında da hatalara neden oldu.

Ancak “bu da kaçar mıydı” dedirtecek bir pozisyon üretemedi Eskişehirspor.

Bu tip kaygan zeminlerde teknik ayaklar çok zorlanıyor. Emre ve Selçuk İnan’ın maç boyunca saha şartlarıyla mücadele ettiğini izledik.

Sahanın kaygan yapısı Galatasaray’ın oyununu çok etkiledi.

Eskişehirspor özellikle ikinci yarıda çok etkiliymiş gibi görünse de belki sahanın durumu belki başka sebeplerden ötürü gol üretemedi.

Tello ve Alper çok bireysel oynadılar. Birçok pozisyon onların ayaklarında eridi. Pas verme tercihi kullanmak yerine sonuna kadar kendileri dendiler. Öyle olunca da Galatasaray’ın dikkatli savunma hattının içinde eriyip kayboldular.

Tello’nun uygun pozisyondaki Batuhan’a topu vermeyip, kendisinin kaleye şut çekmesi ve bu şutların da çok kötü olması şut sayısını arttıran ancak gol olmayan istatistiğe dönüştü.

Cüneyt Çakır’ın Türkiye’deki yönetim standardını anlamak çok kolay değil. Rakibi sakatlamaya yönelik birçok pozisyonu ya sarı kartla ya da uyarı ile geçti. Avantajları kesti.

http://twitter.com/uzaygokerman

uzaygokerman@gmail.com 

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..