Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '13

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray'ın Sönük Şampiyonluğu: Fenerbahçe 2 - Galatasaray 1

Galatasaray'ın Sönük Şampiyonluğu: Fenerbahçe 2 - Galatasaray 1
 

Dünyanın En Önemli Derbisi


Galatasaray ne zaman Fener'in stadına gitse sanki ayakları düğümlenmiş gibi saçma sapan top oynuyor. Bugünde son 20 dakika hariç öyle oldu. Deyim yerindeyse Galatasaraylı oyuncular Şampiyonluğu garantilemenin ve Fatih Terim'in baskısının sahada olmaması rahatlığıyla daha bir rehavet içindeydiler. Bugünkü maçı Fenerbahçe kazanmayı hak etti. Her nekadar Hakemin beceriksiz ve son derece kötü yönetimine ve hatta Fenerbahçe'nin attığı ikinci gol'de faul yaparak haksızca atmasına rağmen bu maçı Galatasaray kazanmayı asla hak etmedi

Galatasaray'ın penaltısına itiraz edilecek bir durum yok. Webo'nun ilk golü onca Galatasaray'lı arasından golünü atması başarıydı. Lakin 2. Golü faulle attı.

İlk yarıdan ikinci yarının Fenerbahçe Emre'nin çıkmasından sonra maçın 75. Dakikasına kadar oyunu kazanmayı isteyen ve hırsla oynayan Fenerbahçeydi. İkinci yarıdaki son 15-20 dakikada Galatasaraylı Futbolcuların artarak süren baskısı oldu. Bu dönemde oyun gereksiz yere sertleşirken Hakem maçından beri oyunun sinirlerine hakim olamadı. 

Galatasaray aslında Fenerbahçe'yi kendi sahasında yenebilirdi. Yorgun bir Fenerbahçe'yi her zaman bu kadar yakalayamazdı. Fener bu kendi sahasında çok iyi oynuyor gerçekten. Avrupa'da Galatasaray'ın gücünde nice büyük takımları kendi sahasında yenmeyi başardı.

Fenerbahçe bence bu sezonu başarılı geçirdi. Zorlu bir şike depremi yaşadı, Avrupa'da önde gelen takımlar arasında yer aldı. Türkiye Kupası başarısı ortada.

Bugünkü maçtada 17 şut çekerek GS'den 7 fazla şut çekti. Ortaları da fazlaydı. Galatasaray topla oynaması hernekadar %52 olsada GS göz dolduramadı.

Sabri gibi realist bir futbol ortaya koyamayan kişi son dakikalarda oyunu gereksiz yere gergin hale getirdi. FB'de çirkeflikleri Emre yaparken bunun GS'daki karşılığı Sabri oldu malesef.

Keşke Hakem kartlarını daha erken ve agresifçe kaldırabilseydi, oyunun gereksiz yere sertleşmesine engel olamadı.

Fener'in topunun direkten dönmesi ve sonrasında direkten dönen topun kale içine girmesine engel olan Müslera Fenerlilere, Burak'ın son dakikalarda kaleci Volkan'la başbaşa kalıp topu dışarı atması ise Galatasaraylılara saç baş yoldurdu.

Galatasaray için Fenerbahçe'yi yenmeden Şampiyon olmak sönük bir şampiyonluk oldu. Fenerbahçe'ye geçen seneki kazımdan sonra rövanşı vermemesi gerekirdi.

Yinede her iki takımı tebrik etmek lazım. GS'yi Şampiyon olduğu için FB'yi de Galatasaray'ı yenme başarısı gösterip galibiyet serisine son verdiği için...

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..