Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '19

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray’ın Yeni Transferleri

                 Kalede Muslera, geri dörtlüde sağbek Mariano, solbek Nagatomo, ortada Marcao ve Luyindama, ortanın sağında Feguli, solunda Onyekuru, orta sahanın göbeğinde Fernando ve Nidaiye, onların önünde Belhanda ve santrafor pozisyonunda da Diagne. Müthiş yedekler ise Linnes ve Donk. 2018-2019 futbol sezonunda Galataray’ı 2. yarı şampiyon yapan bu kadroydu.

                  Yeni sezondaki Galatasaray’ın hedefi elbette ki daha büyük olacaktır. O zaman mantıken bu sezonki GS’nin kadrosu da daha güçlü olmalıdır. Ancak gel gör ki,  evdeki hesap çarşıya pek uymuyor. Neden mi? Bu kadro başarılı değil miydi? Hem bu kadronun bir uyumu da yok muydu? İstikrar ve başarı anlamında mümkün mertebe bu kadronun başarı adına değişmemesi gerekmez miydi?

                   Belki bu kadroda biraz sırıtan santrafor Diagne idi, ki o bile Türkiye liginin uzun ara gol kralı idi. Ama Galatasaray’da başarılı olamadı. O vakit Diagne satılır ve yerine iki kaliteli santrafor alınabilinirdi. Kadro zenginliği için de bir stoper, bir sol açık ve bir de oyunu çok yönlü oynayan (iyi pres yapan, tekniği iyi, hareketli ve hızlı) bir orta saha oyuncusu alınabilirdi.

                  Ayrıca gelecek vaat eden ve yeni Ozan’ları Türk futboluna kazandırma gayesiyle bu transfer sezonunda Trabzonspor’un yaptığı gibi G.Saray da kendi altyapısından veya dışarıdan ucuz ve kaliteli genç futbolcuları kadrosuna katar ve yeni sezona kumarsız bir şekilde güçlü ve kaliteli bir kadroyla gire ve yeni sezona gümbür gümbür ben geliyorum diyebilirdi. Peki öyle mi oldu? Maalesef hayır.

                   G.Saray’da şu an itibari ile orta sahanın iki as futbolcusu Ndiyaye ve Fernando ile Forvetin en yetenekli oyuncusu Onyekuru takımdan ayrılmış durumda. Ayrıca Belhanda da gidecekler listesinde. Yani takımın ilk on birinde sürekli oynayan dört as oyuncu gitmiş olacak. Peki bu kadarla kalacak mı? Maalesef hayır.

                   F.Bahçe’nin sözleşme yenilemediği defansın sağ bek mevkiinde  oynayan Şener Özbayraklı alındı. Peki Şener neden alındı? Gazete haberlerine göre Linnes, Mariano ve Nagatoma’dan biri veya birkaçının satılacağı ve bunlara alternatif olarak alındığı söyleniyor. Peki Şener bu üç futbolcudan daha mı kaliteli? Değil, Ya da bu üç futbolcu çok yaşlı, miadlarını doldurdu da Şener genç olduğu için mi alındı? O da değil. Peki Şener neden alındı? Bonservisi bedelsiz olduğu için. Peki ya aldığı yıllık ücret?

                   Şimdi Jimy Durmaz neden alındı? Onyekuru’nun boşluğunu doldurmak için. Onyekuru nasıl bir futbolcu idi? Genç, hareketli, ele avuca sığmaz, yetenekli ve her an rakip kalede tehlike yaratabilen bir futbolcu idi. Peki jimy de öyle mi? Bana göre Onyekuru’nun yerini dolduramaz. Ama yine de bekleyip, göreceğiz.

                   Diagne satılır ve yerine iki forvet alınabilir diyordum ya. İşte G.Saray hemen iki forveti almış. Babel ve Adem Büyük. İkisi de tecrübeli ve bir o kadar yaşlı. G.Saray’a faydalı olurlar mı? Bilemem. Ancak bana göre büyük hedefleri olan G.Saray’ın ideal forvetleri olmadıkları kesin. Bunlar benim düşüncelerim. İnşaallah yanılıyorumdur. Testi kırılmadan önce uyarımı yapayım dedim. Benim amacım bağcıyı dövmek değil, üzümü birlikte yemek. Yeni transferlerin G.Saray’a hayırlı olmasını canı gönülden diliyorum.

                       

 

 
Toplam blog
: 6
: 256
Kayıt tarihi
: 08.06.19
 
 

üniversite mezunuyum. bilgiyi öğrenmeyi ve öğrendiklerimi paylaşmayı çok seviyorum. en büyük haya..