Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '12

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray ıslak zemine takıldı (Galatasaray 1-1 Cluj)

Galatasaray ıslak zemine takıldı (Galatasaray 1-1 Cluj)
 

Galatasaray; Şampiyonlar Ligi'ndeki 3. maçında, maç boyunca oyun hakimiyeti sağladığı rakibi karşısında, kendi sahasında 1-1 berabere kaldı. Grupta oynadığı ve iyi oynadığı iki maçtan da puan çıkaramamamın stresi ve telaşı ile başladığı maçta, önce yağışla gelişen ıslak zemine sonra da kaza kurşunuyla bulduğu golle direnç sağlayan rakibine takıldı. 

Manchester United ile oynanan ilk maçta; güzel futbol ve takım olarak sahaya sürülen mücadeleye maçın hakemi damgasını vurarak, temsilcimize ilk darbeyi vurmuştu. Ardından Braga ile oynanan maçta, galibiyete duyulan inanç ve tamamen rakibi kendi sahasında hapsetme düşüncesindeyken, kontra atakta yakalanarak yenilen 2 gol ve hüzün.

Bu akşam ki maça mutlak galibiyet ve 3 puan parolası ile çıkarken, kaybedilen maçların stresi de oyuncuların üzerindeydi. Trakya ve İstanbul'da etkisini gösteren sağanak yağışa teslim olan saha zemininin de olumsuz etkisi ile Galatasaray'ın oyun planı en baştan alt üst oldu.

Çünkü saha şartları alışık olmadığı bir oyun düzenine zorluyordu. Hızlı paslarla ya da orta alan hakimiyeti ile rakibi ekarte edemeyecek, uzun toplarla rakip ceza sahasında şansını denemek zorunda kalacaktı.

Hakemin düdüğü ile zeminle mücadele başladı. Yerden pas yapmaya alışkın ayaklar birden birbirine dolanmaya başladı. Galatasaray takım olarak erken atılacak gole odaklanmışken, henüz 19. dakikada, Fatih Terim'i haklı çıkaracak bir golle moraller bozuluyor. Rakibin ceza sahasına soldan yaptığı orta, kaleye yaptığı ilk hamle, Kapetanos'un müdehalesi ve Dany'nin göğsüne çarparak kör kurşun gibi kaleye giden top. (0-1)

Galatasaray'ın 3 puan mücadelesi tam da telaşa dönüşmüşken, hakemin alışkın olmadığımız adil yönetimi ile dakika 28, kırmızı kartla rakip takım 10 kişi kalıyor ve dakika 34, temsilcimiz penaltı kazanıyor. Ancak topun başına geçen Melo, sorumsuz bir vuruşla topu kalecinin kucağına gönderiyor.

Galatasaray adına dönmesi beklenen maç burada iyice tıkanıyor. Futbola uygun olmayan zeminde yapılan mücadele sakatlıkları da beraberinde getiriyor. Önce Hamit sonrasında Elmander sakatlık nedeniyle oyundan alınıyor.

İkinci yarı boyunca Galatasaray, yine rakibi sahasında hapsetmiş vaziyette ancak ceza sahasına gönderilen şişirme toplar, bir türlü golü getirmiyor. Zaman zaman zemin şartlarını unutan oyuncuların özellikle Emre Çolak'ın çalım çabası ve hatalı pasları, gelişmekte olan pozisyonlara sekte vuruyor. Geride Dany'nin kısa pasları da yürekleri ağza getiriyor.

Dakika 77'de Amrabat'ın soldan ortaladığı topu düzgün bir kafa vuruşuyla ağlara gönderen Burak, beraberlik golünü getirse de, dakika 81'de yine Amrabat'ın goldeki ortasının kopyasını Burak gole çeviremedi.

TT Arena'da Galatasaray'ın iyi mücadelesi vardı, ancak hava şartları nedeniyle bunu sahaya etkin bir şekilde yansıtamadı. Yediği gol ise tüm takımlarımızın kalesinde görmeye alışkın olduğu, adına talihsizlik dediğimiz ama bir türlü engel olamadığımız türdendi. 

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..