Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '11

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray iyi başladı kötü bitirdi

Galatasaray iyi başladı kötü bitirdi
 

Fotoğraf www.milliyet.com.tr adresinden alınmıştır.


Galatasaray tarihinin en kötü sezonunu geçiriyor. Kayserispor ise eksiklerinden dolayı arka arkaya kötü sonuçlar aldı. Galatasaray karşısında da yine eksiktiler. 

Henüz 2. dakikada Gökhan Zan ile gelen gol Galatasaray'ın maça adeta 1- 0 önde başlamasını sağladı. Golden sonra da Galatasaray'ın etkili bir oyun oynadığı görüldü. Cim Bom'un hırsı, mücadelesi dikkat çekti. Özellikle Arda çok etkili oldu. Sarı- kırmızılılar pozisyonlar da buldular. Fakat bunlardan yararlanamadılar. 

Gelgelelim yaklaşık 15. dakikadan sonra Kayserispor oyunda dengeyi kurmaya başladı. İlk ciddi atakları da gol oldu. Şüphesiz Kayserispor'un attığı bu golde Galatasaray kalecisi Zapata'nın hatası vardı. Zapata, çıkmaması gereken bir topa çıktı. Yani Galatasaray'ın kaleci sorunu sürüyor. 

Kayserispor golünden sonra oyun iyice dengelendi. Ancak Galatasaray yine de Kayserispor'a göre daha göze batan bir oyun sergiledi. 

Bülent Ünder ikinci yarıya Aydın Yılmaz'ın yerine Baros'u alarak başladı. Fakat bu değişiklik oyuna çok ciddi anlamda katkı sağlamadı. Dengeli oyun bu yarıda da sürdü. Fakat yine ağırlık Galatasaray'dan yanaydı. 

Bülent Ünder daha sonra Neill'i Mustafa Sarp'ın yerine oyuna aldı. Neill ön liberoda görev aldı. Neill'in oyuna girmesi Galatasaray'ı hızlandırdı ama gol gelmedi. 

Maçın son bölümünde Galatasaray'ın kazanmak için bastırdığı dönemde Kayserispor ciddi pozisyonlar buldu. Fakat onlar da gole ulaşamadılar. 

Galatasaray ilk yarıda ve de özellikle ilk yarının ilk bölümünde çok etkili bir oyun oynadı. Ancak sarı- kırmızılılar iyi başladıkları oyunu iyi bitiremediler. 

Bu maçta Bülent Ünder'in oyuncu tercihleri eleştirilebilir. Ayrıca orta sahanın oyundan düştüğü dakikalarda daha erken ve farklı tercihler düşünebilirdi. 

Sonuçta Galatasaray geçen haftaki Manisa galibiyetinden sonra taraftarlarını yine üzdü. Bu sene zaten gitti. Asıl mesele önümüzdeki yılın ve hatta yılların ne olacağı. Bu da mayıs ayındaki kongreyle belli olacak. Galatasaray kongre üyeleri sarı kırmızılıların geleceğini seçeceklerini unutmamalı. 

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..