Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mart '14

 
Kategori
Basketbol
 

Galatasaray kaldığı yerden

                  Euroleague F Grubu onikinci hafta maçında Galatasaray  deplasmanda Zalgiris Kaunas’ı beklenenden kolay geçen maçın sonunda 72-84 ile yenerek gruptaki altıncı galibiyetini aldı.

 

Maçın Hikayesi

                 Maça Pops Mensah-Bonsu’dan yoksun olarak çıkan Galatasaray’ın pota altı savunmasında zorlanacağı belliydi. Maç sert savunmalarla başlarken, Galatasaray oyunu dış hücuma çevirdi ve ilk beş dakika sonunda 7-10 ile öne geçti. Takımının ilk 11 sayısının 5’ini üreten Martynas Pocius sayesinde Zalgiris öne geçse de, çeyrek sonunda Sarunas Jasikevicius’un saçmalaması (30 saniyede 2 top kaybı) Galatasaray’ın işine yaradı ve skor 12-20’ye geldi. İlk çeyrekte Zalgiris 5 top kaybı yaparken, Dentmon-Arroyo karşılıklı olarak basket bulamadılar.

                Galatasaray 13.dakikada maçtaki en büyük farkı yakaladı: 14-25 Bu dakikadan sonra Furkan’ın kenara gelmesi, Zalgiris’te ise Jankunas’ın devreye girmesiyle fark kapandı. 7-0’lık Zalgiris serisinin ardından 0-5’lik Galatasaray serisiyle 15.dakikada skor 21-30 geldi. Dört dakikada 6 sayı üreten ve savunmada etkili olan Sinan Güler’in kenara gelmesi, rakip pota altından pozisyon bulurken Zoran Erceg’in ısrarla oyunda tutulması Zalgiris’in işine gelmesi. Martynas Pocius’un skorer oyunuyla ilk yarı 35-38 ile bitti.

                İkinci yarının başında içerden Furkan Aldemir-dışardan Malik Hairston Galatasaray adına farkı açtılar ve 24.dakikada skor 41-52’ye geldi. Bu dakikadan sonra Arroyo-Milaknis karşılıklı ikişer üçlük buldulari Erceg-Dentmon’ın karşılıklı üçlükleri sonrası Zalgiris’te Kupsas devreye girdi ve fark kapandı: 52-58 Arroyo ve Markpishvili’nin üçlükleriyle fark tekrar çift hanelere çıkarken Kupsas’ın son saniye isabetiyle skor 57-66 oldu.

                Son çeyreğin başında yaklaşık olarak iki dakika boyunca sayı gelmedi. Sonrasında Carlos Arroyo’nun arka arkaya bulduğu iki üçlükle fark 15 sayıya kadar çıktı. Bitime beş dakika kala skor 65-79 oldu. Maçın sonuna kadar atılan karşılıklı basketler sonucunda Galatasaray Liv Hospital istediği galibiyeti elde etti.

 

İstatistikler

                Galatasaray’da maçın en skorer ismi 19 sayı-2 ribaund-7 asistle oynayan Carlos Arroyo oldu. Arroyo 7/15 şut ritmi tuttururken, 3 tane top kaybetti. Malik Hairston 16 sayı-8 ribaund-1 asistle oynarken, Markoishvili 13 sayı kaydetti. Furkan Aldemir ise 10 sayı-14 ribaund-1 asist-1 top çalma-1 blokla sezonun en iyi performansını sergiledi.

                Zalgiris’in en skoreri 19 sayı-4 ribaund-3 asistle oynayan Justin Dentmon oldu. Martynas Pocius 14 sayı-4 ribaund-3 asistinin yanında 9 tane şut kaçırdı ve 3 top kaybı yaptı. Paulius Jankunas 6 sayı-8 ribaund-4 asistle oynarken 9 tane şut kaçırdı. Arturas Milaknis 4/4 üçlük atarak çok ekstra bir performans ortaya koydu.

                Galatasaray ribaundlarda 30-40 ile ezici bir üstünlük kurdu.

 

Genel Yorum

                Galatasaray’ın maçı almasındaki en önemli etken Furkan Aldemir’in çok iyi oynaması ve Milan Macvan-Zoran Erceg ikilisinin geçen hafta olduğu gibi başarılı bir şekilde kullanılması oldu. Pops’un yokluğu maç başlamadan önce ibreyi Zalgiris’e çevirdi ama Aldemir’in ekstra performansı Pops’un yokluğunu hissettirmedi.

                Galatasaray için bir diğer önemli nokta da Sinan Güler’in ekstra katkısı ve Markoishvili-Hairston ikilisinin ikisinin birden iyi gününde olması idi. Bence bugün Zalgiris değil Maccabi de olsaydı, Galatasaray rahat bir galibiyet aldı.

                Böylece Galatasaray averajını (-1)e getirmiş oldu. Böylesi zor bir deplasmanda kazanmak zaten başarıyken, büyük farkla kazanmak muhteşem oldu.

 

 

 

 

 

 

Bu yazıyla ilgili olumlu ve olumsuz eleştirilerinizi sahinarif88@hotmail.com adresine bekliyorum…

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..