Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mart '14

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray Kayıp

Galatasaray Kayıp
 

 

Salı gecesi Şampiyonlar Ligi’nde Chelsea’ye 2-0 mağlup olarak elenen ve Türkiye Ligi’ne dönen Galatasaray, evinde karşılaştığı Kayserispor’a da 1-0 yenilerek şampiyonluk şansını tamamen mucizelere bıraktı.

Son yazımda Galatasaray’ın vaz geçmişlik içinde olduğunu, Galatasaray ruhunu sahaya yansıtamadığını yazmıştım. Maalesef Kayserispor maçında da değişen bir şey yoktu.

Galatasaray yine sahaya farklı bir on birle çıktı. Eboue, Chedjou ve Drogba kadroda yoktu. Bunun dışında Galatasaray’da yine olmayan başka bir şey de ruhtu.

Sarı- kırmızılılar Chelsea maçından sonra tamamen yılmış bir görüntü verdiler. Özellikle ilk yarıda tanınmaz haldeydiler. İlk yarının son dakikası hariç rakibi hiç rahatsız edemediler. Sahada istediklerini yapan ise konuk Kayserispor’du.

Galatasaray, ikinci yarıya Ceyhun- Umut Bulut değişikliğiyle başladı. Ama sarı- kırmızılılar beklendiği gibi 4-4-2’ye dönmediler.

Bu arada dakikalar ilerledikçe yine sistem birkaç defa değişti. Her oyuncu değişikliğinde yine sahaya taktik içeren kağıtlar gönderildi. Hatta bir ara futbol diyalektiğinde görülmeyen 4-2-2-2 gibi fanteziler uygulandı.

Bu arada ikinci yarıda öne geçebilecek şanslar da yakalandı. Ama futbolcular mantalite olarak sahada olmadıklarından olsa gerek çok kötü tercihler yaptılar. Bu arada her ne kadar son tercihleri kötü de olsa Hajrovic çıktıktan sonra Galatasaray’ın hücum zenginliği de sona erdi.

Kayserispor ise uzatmanın son dakikasında bir kere geldi ve golü buldu.

Fatih Terim’in görevine son verildiğinde Fatih Terim gibi bir ismin yerini ancak dünyaca ünlü başka bir isimle doldurabilirsiniz diye yazmıştım. O nedenle de pek çok kişi gibi ben de Mancini’ye sıcak bakmıştım. Ancak bu sezon yaşananlardan sonra Mancini’nin Galatasaray’a verebileceği bir şey olmadığını düşünüyorum.

Bir takımın sistemi olur, takım iskeleti dediğimiz bir kadrosu olur. Oysa Galatasaray, her maça farklı on birle çıkıyor. Bırakın maçları, aynı maç içinde bile defalarca sistem değişiyor. Futbolcular nerede ve nasıl oynayacaklarını şaşırıyorlar. Bir de mental yorgunlukla beraber fizik güçsüzlüğü de eklenince sıkıntı dolu maçlar yaşanıyor.

Deplasman zafiyeti olan ve bunun üzerine kendi sahasında son derece kötü bir futbolla lig sonuncusu takıma yenilen Galatasaray’ın şampiyonluk şansının kalmadığını düşünmüyorum. Lig ikinciliği de muallak. Kaldı ki, Galatasaray için ikincilik bir başarı sayılamaz.

Galatasaray taraftarını sıkıntılı maçlar bekliyor. Bununla birlikte Galatasaray’da bazı şeylerin ya da kişilerin ilerleyen zaman içerisinde değişeceğini umuyorum. Çünkü bu zihniyet Galatasaray’a önümüzdeki sezon da başarı getiremez.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..