Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '11

 
Kategori
Spor
 

Galatasaray kendine geliyor.

Galatasaray kendine geliyor.
 

Bir gerçek var ki o da Galatasaray’ın önümüzdeki sene Avrupa’da mücadele edebilmesi için kupada mutlak suretle yoluna devam etmesi gerekiyor. Öyle olunca da işin önemi kupa maçında kendisini gösterdi ve Galatasaray Gaziantepspor karşısına oldukça dirençli, kadrosundaki eksikler tamamlanmış bir şekilde çıktı. Ancak ne yaptı etti rakibinin de çok organize olmuş atakları karşısında üç gol gördü kalesinde.

Bir takımın harmonisi kaybolduğunda ne yaparsanız yapın bir şekilde bir noktada açık veriyor ve istediği sonuca ulaşmada büyük sıkıntı yaşıyor. Galatasaray’ın dünkü oyununun karşılığı bu olmayabilirdi. Hatta 2-1 öne geçtikten sonra üçüncüyü bulacak pozisyonları da üretebilirdi. Ancak Gaziantepspor’un da kupada kalma arzusu ortaya izlenmesi keyifli bir karşılaşma çıkardı.

Gaziantepspor orta sahayı özellikle kanatlardan çok çabuk kat ederek rakip alana geçebilen bir takım. Üstelik bunu Galatasaray gibi orta sahasında üç ön libero ile oynayan bir takıma karşı yapması çok daha dikkat çekiciydi. Gaziantepspor, Galatasaray’ı tarihi bir sonuçla da yenebilirdi bu oyunu ile görüldü ki son adam seçimlerinde, gol noktasına gelinmesine karşın gol pası vermede isabet sağlanmış olsaydı ve elbette gol vuruşu yapacak oyuncu bu konuda daha yetkin olsaydı Galatasaray’ın yeni kalecisi Zapata için çok kötü bir başlangıç olabilirdi.

Dün Cana ile Neill pozisyon değiştiler. Cana Neill’in yokluğunda stoperde oynuyordu; Avustralyalı oyuncu geri dönmesine karşın Ayhan’dan kaynaklanan boşluğu Hagi onunla doldurmayı tercih etti. Tersini denemiş olsaydı Gaziantepsporlu oyuncular orta sahada bu kadar belirleyici olabilir miydi ya da üçüncü gol olur muydu?

Stancu’nun önümüzdeki senenin takımında kalabilecek bir havası var. Aynı şeyi Yekta için söylemek çok kolay değil.

Baros’un geri dönüşü eğer istikrarlı olursa ve sakatlık yaşanmazsa Galatasaray’ın gol sorunlarına bir çare olacağını bekleyebiliriz. Böylece Kazım eski bölgesine geçer ve sevdiği koşuları yapabilir.

3-2’lik sonuç tur için Galatasaray’a yeterli olabilir. Ancak geçen sene oynadığı Antalyaspor eşleşmesindeki durumla da karşılaşabilir.

Dünkü oyun umut vericiydi. Galatasaray üzerinde bir lig baskısı olmadan çok daha iyi bir futbol oynamaya başlayabilir, Hagi önümüzdeki senenen takımı için denemeler yapabilir.

Fakat yarı finalde bir Beşiktaş-Galatasaray eşleşmesi gerçekten çok ilginç olabilir.

Euroleague'de Efes Pilsen...

Dün gece Madrid'te çok dramatik bir basketbol mücadelesi vardı. Son iki saniyeye 3 sayı ile önde giren Efes Pilsen inanılması çok zor bir hata sonucu üç sayı çizgisindeki oyuncuya atış halinde faul yapınca maçın uzatmaya gitmesine izin verdi, kendi eliyle de galibiyeti rakibine teslim etti.

Efes Pilsen'de oyunun son bölümlerinde Rakoceviç Efes Pilsen adına son hareketlerde hep yanlış işler yaptı. Kerem'in de bizi Dünya Şampiyonası'nda finale taşıyan o son saniye turnikesi gibi bir tercih kullanmaktansa topu dışarı doğru çıkarmaya çalışması Real Madrid'e maçı hediye etti.

Baştan sona üstün götürdüğü maçı böylesine son saniye hatalarıyla kaybetmesi izleyenleri üzdü. 3'te 3 yaparak olası bir grup liderlik şansını da kaçırmış oldu.

http://twitter.com/uzaygokerman

uzaygokerman@gmail.com

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..