Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '13

 
Kategori
Spor
 

Galatasaray Kopenhag Maçı, Fenerbahçe Derbisi

Galatasaray Kopenhag Maçı, Fenerbahçe Derbisi
 

Görsel: Alıntıdır


Galatasaray Şampiyonlar Ligi Grup maçında Kopenhag takımına 1-0 yenilince kolay geçmesi beklenen grup sürecini zora soktu. Galibiyet halinde son maçlara kalmadan gruptan çıkmayı garantileyecekken yenilince yine puan hesaplarına döndük..

Şimdi önce Real Madrid karşısında sonra da Juventus karşılaşmasında puan hesabı yapmak zorundayız. Üstelik Kopenhag takımı da puan alırsa işler iyice karışacak. Fatih Terim olsaydı bunu dert etmezdik belki ama takımı henüz tanımayan Mancini olunca içimize bir kurt düşmüyor değil.

Mancini’nin henüz takımı tanımadığı oynanan futboldan da rahatlıkla anlaşılabiliyor zaten. Belki zaman ilerledikçe denediği taktikler başarılı olabilir ama takımın ve bizim o kadar bekleme lüksümüz yok ki. Mesela dün gece ki maçı ele alalım. Rakibin erken bulduğu gol sonrasında kontratak futboluna döneceği yani kendi ceza sahasında et yığınıyla savunma yapacağı aşikar değil mi? Maçın sıkışmasına neden izin veriyorsun. Oyunu açacak hamleler yapacağına “doldur boşalt” diye talimat vermek neyin nesidir.

Maç ile yazacağım bu kadar.

Maçtan sonra Kopenhag seyircisinden daha fazla sevinen bir kitle vardı. O da Fenerbahçeliler tabi. Galatasaray’ın yenilmesi hafta sonu oynanacak derbi öncesi iştahlarını açtı sanırım :) Olsun, sevinsinler bakalım. Sevinmelerine, espri yapmalarına, bizimle dalga geçmelerine bir şey demiyorum. Hatta kaliteli esprilere ben de gülüyorum. Ancak kantarın topuzunu kaçıranlar (ağır hakaretler) olunca tadımız da kaçıyor.

Fenerbahçe ile Kadıköy’de karşılaşmak birçok Galatasaraylı gibi benim için de kâbus oluyor, tamam. 6 Kasım tarihi bizim için yas tarihidir, buna da tamam. Ama biz UEFA kupamız var deyince geçmişle övünmeyi bırakın diyenler (hatta tesadüf diyenler) geçmişteki galibiyetle övünmeye devam ediyor (Üstelik birisi Avrupa düzeyinde bir kupa, öteki alelade bir lig galibiyeti iken). Bu ne perhiz şimdi?

Fenerbahçe bu sezon Galatasaray’a nazaran daha istikrarlı gidiyor. Oyuncuları daha istekli. Hocası takımı ve ligi iyi tanıyor. Maç da kendi evinde. E haliyle avantaj Fenerbahçe’de. Dileğim güzel bir maç olmasıdır. Güzel olsun da, bizim takım çok gol yemesin ama.

Valla bak küserim, bir daha da oynamam :)

Selam ve muhabbetle.

Murat HACIOĞLU

06.11.2013, Denizli

www.murathacioglu.com

 
Toplam blog
: 656
: 1708
Kayıt tarihi
: 08.12.08
 
 

Allah kimisine “Yürü ya kulum” demiş. Ben onu “Yürü, yaz kulum” anladım. Yürü anca gidersin manas..