Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Kasım '14

 
Kategori
Basketbol
 

Galatasaray LH da yenilenlere katıldı

 
 
 
Euroleague'de üçüncü hafta maçları Cuma akşamı oynanan maçlarla tamamlandı. (Euroleague Cuma: http://altiustusport.blogspot.com.tr/2014/10/galatasaray-lh-da-yenilenlere-katld.html) Galatasaray Liv Hospital de İspanya'da yenilerek bu hafta takımlarımızın 0-3 bitirmesini engelleyemedi.
 
 
 
 
 
 
                                          Laboral Kutxa 91 - 90 Galatasaray Liv Hospital
 
 
Maçın Hikayesi: Maç oldukça yüksek tempoda başladı, Galatasaray Arroyo-Furkan ikili oyunlarıyla skor bulurken, Laboral Causeur-Colton'la skorlar buldu ve ilk iki dakika 7-7'lik eşitlikle geçildi. 6.dakikada Micov'un iki üçlüğüyle 11-17'yi yakalayan Galatasaray'a karşı yeni transferi Vujacic'le skor bulan Lbr öne geçti ama çeyreği 23-24 ile geride kapattı.
 
İkinci çeyreğin başında Vujacic işi 'one-man show'a çevirdi ve 15.dakikada Lbr 38-36 ile öne geçti, 47-45'te Colton'ın faulü ve sonrasında gelen teknik faulle GS üstünlüğü tekrar ele aldı, devre 47-49'la bitti.
 
 
GS ikinci yarıya Erceg'in iki üçlüğüyle girdi ve farkı açtı, 25.dakikada 51-59'la maç kopma noktasına geldi. Laboral'in savunması sertleştirmesi ve hücumda Vujacic'in devreye girmesiyle Lbrl tekrar skoru dengeledi; son çeyreğe 70-70'lik eşitlikle girildi.
 
Son çeyreğe de GS iyi başladı, 72-80 sonrası Laboral farkı yavaş yavaş kapattı, maçın bitimine üç dakika kala San Emeterio'nun basketiyle dört sayı farkla öne geçen Lbr'a karşı Arroyo devreye girdi ve takımını öne geçirdi. Son dakikada Arroyo'nun stepsi ve sonrasında Erceg-Ian'in beraber yaptıkları müthiş savunma hatası, Colton'ın turnikesiyle Laboral üstünlüğü aldı, Micov'un son saniye şutunun çemberden sekmesiyle maç evsahibinin galibiyetiyle bitti.
 
 
İstatistikler: Laboral'de Heurtel 17s-4r-8a, Colton Iverson 17s-6r ve Sasha Vujacic 14s ile oynadılar.
 
Galatasaray LH'de Erceg 24s-5r, Micov 20s-4a ve Arroyo 11s-8a ile oynadılar.
 
 
Genel Yorum: Galatasaray'ın bu maçta yenilmesi için 'yazık oldu'dan başka bir ifade aklıma gelmiyor, bu kadar dağınık olan bir Laboral karşısında rahat kazanmak gerekiyordu. Galatasaray ikinci yarıda iki kez sekiz sayılık farkı yakalamasına rağmen maçı koparamadı, Erceg'in bu kadar iyi şut attığı, maç boyunca neredeyse herşeyin istenildiği gibi gittiği maçta kaybetmek büyük hayalkırıklığı oldu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
sahinarif88@hotmail.com
 
twitter: @arifsahin1
 
www.abcspor.com
 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..