Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '15

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray lider açtı lider kapattı

Galatasaray lider açtı lider kapattı
 

 

Haftaya lider olarak giren Galatasaray, haftanın açılış maçında evinde karşılaştığı Kayseri Erciyesspor’u 3-1 mağlup ederek haftayı lider kapatmayı garantiledi.

Galatasaray’da merak edilen konu, Melo’nu yerinin nasıl dolacağıydı. Hamza Hamzaoğlu, Melo’nun yerini Hamit ile doldurdu. Hamit, fazla çıkmadı, maç boyu görevini çok iyi yaptı ve orta sahada çok top kaptı. Şu görüntüsüyle de Galatasaraylı taraftarların yüreğine su serpti.

Maça Galatasaray golle başladı. Sarı- kırmızılılar henüz 5.dakikada Umut Bulut ile 1-0 öne geçtiler. Konuk Erciyesspor bu gole 31.dakikada Vleminckx ile karşılık verdi ve beraberliği yakaladı.

İkinci yarı yine hızlı oynayan bir Galatasaray izledik. Nitekim Galatasaray’ın golcü stoperi Chedjou, 53.dakikada attığı kafa golü ile sarı- kırmızılıları 2-1 öne geçirdi.

Bu golden sonra Erciyesspor, sanki sahadan silindi. Özellikle Necati’nin oyuna girdiği 71.dakikadan sonra sahadaki oyuncuların yerlerini değiştiren konuk ekip tamamen kayboldu.

Erciyesspor, bu devredeki tek tehlikeli pozisyonunu 90.dakikada Sylla ile buldu. Bu futbolcu oldukça müsait durumda ve kaleyi tam karşısına almışken topu Muslera’ya nişanladı.

Ardından da 90+1.dakikada gecenin en başarılı ismi Sneijder, takımının üçüncü golünü attı.

Sondan başlarsak, az önce de belirttiğim gibi gecenin en başarılı ismi Sneijder’di. Hollandalı futbolcu yine müthiş bir maç çıkardı. Attığı golün dışında, direkte patlayan topu da muhteşemdi.

Galatasaray’ın temposu müthişti. Sarı- kırmızılılar hızlı tempolarıyla rakiplerini boğmayı başardılar.

Hamza Hoca’nın sol bekte yine Olcan’a yer verdiği görüldü. Ancak ikinci golden sonra 68.dakikada Yasin’i Telles ile değiştirerek, Olcan’ın önüne Telles’i geçirdi. Böylece olası Erciyes ataklarını da başlamadan bitirmeyi düşündü. Ayrıca ileride Telles’in hızından da yararlanacaktı. Nitekim genç futbolcu yine birkaç pozisyona girdi.

Şimdi de biraz eksileri konuşalım. Bu maç Fenerbahçe maçı için ölçü olabilir mi? Bu tartışılır. Öncelikle şunu belirtmekte fayda var. Atılan üç golde de Erciyes kalecisi Zülküf’ün çok ciddi hataları vardı.

İkinci olarak, Galatasaray müthiş baskılı oynamasına rağmen son ana kadar kendisini rahatlatacak üçüncü golü atamadı. Üstelik 90.dakikada öyle bir pozisyon verdi ki, eğer Sylla topa o kadar kötü vurup bomboş pozisyonda Muslera’ya nişanlamak yerine köşeye gönderebilseydi skor 2-2 olacaktı. O zaman maçın sonucu çok farklı olabilirdi.

Özetle, Galatasaray’ın temposu, oyun anlayışı sınıfı geçti. Ancak skor üretme becerisi bence çok ümit vermedi.

Fenerbahçe maçında sol bekte Olcan’ın oynayacağını düşünmüyorum. Eğer böyle bir şey olursa bu, intihar olur.

Galatasaray’ın bu galibiyeti bu hafta Fenerbahçe ve Beşiktaş üzerinde bir baskı unsuru olacaktır. Ama önümüzdeki hafta oynanacak derbinin havası çok farklı olacaktır.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..