Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '15

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray Lisesi Futbol Takımı, 1949.

Galatasaray Lisesi Futbol Takımı, 1949.
 

Turgay Şeren, çocukluk arkadaşı Coşkun Özarı'nın cenazesinde oğluna sarılırken.


İhsan Kurt 1949 yılında Galatasaray Lisesi'ne berber çırağı olarak girdiğinde 'müşteri'leri arasında, sonradan çok ünlenecek simalardan, Turgay Şeren (Deve Turgay) ve Coşkun Özarı da (Leş Coşkun) vardır.

 http://kisaurl.com/?11K8

Turgay Şeren 1932 Ankara doğumludur ve Atatürk'ün özel kalem müdür muavinlerinden Sabit Şevki Şeren'in de oğludur. 1949 yılında 17 yaşında olan Turgay, 1949-1950 sezonunda Galatasaray A takımının formasını da ilk kez giyecektir.

Asıl adı Türkay Şeren olsa da, lise arkadaşlarının adını hep Turgay şeklinde kullanmalarından yola çıkarak ileride ismini değiştirip Turgay yapacaktır.
 
Turgay, Galatasaray Lisesi'nde okurken sınıf arkadaşı Coşkun ile derslerden boş buldukları zamanlarda pastasına şut çekişirler. Kazanan hep Turgay olur.

http://kisaurl.com/?11K9

1931 doğumlu olup 2011 yılında aramızdan ayrılan Coşkun Özarı ise, hem Galatasaray Lisesi'nden sınıf arkadaşı hem de lise takımından takım arkadaşı olduğu Turgay'dan ancak dört yıl sonra Galatasaray A takımında kendisine yer bulabilecektir.

Coşkun Özarı'nın oyunculuk kariyeri Turgay Şeren'e göre geç başlamış ve teknik direktör olma sevdası yüzünden de oldukça genç denebilecek bir zamanda, henüz 29 yaşındayken sona ermiştir ancak, yine de birlikte Galatasaray forması altında büyük başarılara imza atacaklardır.

Ben daha önce hiçbir yerde rastlamadığım, Coşkun Özarı ve Turgay Şeren'in 1949 yılında Adapazarı'nda Foto Artan tarafından çekilmiş Galatasaray Lisesi takımına ait fotoğraflarını geçen günlerde bir tesadüf sonucunda buldum. Bana fotoğrafları satan kişi de fotoğraftaki kişileri tanımıyordu.

Spor tarihimizin bu değerli kişilerinin gençlik fotoğraflarını özellikle de büyük boyda yayınlamayı istedim ki, diğer oyuncuları tanıyanlar da isimlerini yazarak fotoğrafa daha çok değer katabilsinler.

http://kisaurl.com/?11KA

 
Toplam blog
: 344
: 1122
Kayıt tarihi
: 22.07.09
 
 

Okur yazarım. Okur yazarlıktan kastım, okuduklarımı yazmamdır ki, bu yazılarımı genellikle 'kitap..