Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '09

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray maçı öncesi.

Galatasaray maçı öncesi.
 

Gaziantep'ten çıkamadık. Olsun.


Ben bir Fenerbahçeli olarak Fenerbahçe’nin yenilmesine üzülmem. Çünkü arkasın da onun büyük taraftarı var. Ne zaman mağlup olursa taraftar araya girer oyunculara bağırlarına basar onlara moral verir. Tabi şampiyonluğa giden yolda olumsuzluklar da olacak. Yani takım mağlup da olacak ama mağlup olduktan sonra çabuk toparlanmaları gerekecek..

Biz Fenerbahçeliyiz. Bir mağlup olmakla birlikte takımı yıkmayız ve kulüp basmayız. Havaalanına gider futbolcularımızı çiçeklerle karşılarız. Ama Beşiktaşlılar ne yapar, kulüp basar. Aynı şeklide Galatasaraylılar da.

İşte bizim diğer takımlardan farkımız bu. Ondan büyük takımız.

Bu varan bir. İkincisi.

Ne zaman Galatasaray maçından önce mağlup olmuşsak o Galatasaray maçı bize ilaç gibi geliyor. En son örnek 2005-2006 sezonun da yaşandı. Galatasaray maçından bir hafta önce 15 Nisan 2006'da Fenerbahçe Vestel Manisa ile karşılaşmış ve ummadığı bir yenilgi almıştı. Sonuç hatırlanacağı gibi 5-3’dü. 7 gün sonra da Şükrü Saraçoğlu Stadında Galatasaray’ı 4-0 yendik.

Daha önce de 1992-1993 sezonun da yaşanmıştı. 4 Kasım 1992’de UEFA Kupasında Fenerbahçe Çek takımı Sigma Olomouc ile karşılaşmış rakibine 7-1 yenilmişti. O gün yine Galatasaray Alman takımı Eintracht Frankfurt ile oynamış ve 1-0 yenmişti. İşte o haftanın sonunda 4 gün sonra Ali Sami Yen’de Galatasaray-Fenerbahçe maçı vardı. Sonuç ne mi oldu? Aykut’un golüyle Fenerbahçe Galatasaray’ı 1-0 yendi.

Belki birkaç örnek daha verebilirim ama şimdi aklıma gelenler bunlar.

Bu hafta ne oldu. Gaziantepspor karşısında Fenerbahçe 2-1 mağlup. Hafta ya da yani tam 7 gün sonra ezeli rakibimiz Galatasaray bizim rakibimiz olacak. Ve şimdiden söyleyeyim. Bu Fenerbahçe Galatasaray’ı rahat yener.

Şimdi de gelelim Gaziantepspor maçına. Hava çok güzel! Ve ilk defa bu sezon Fenerbahçe gündüz maçına çıktı. Galatasaray’ın Ankaragücü maçında olduğu gibi yenildi. Gece maçına alışmış takımlara gündüz maçı yaptırmamak mı lazım.

Ben maçın analizini yapmayacağım. Ben gerekenleri söyledim. Taraftarların takıma sahiplenmesi gerekir. Zaten büyüklük taraftarları ile ortaya çıkar.

Fenerbahçe’yi haftaya görün.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 540
: 3176
Kayıt tarihi
: 02.01.07
 
 

Hiç bir motorlu araca binmeyi sevemedim. Daha doğrusu sevdiremediler. Onun yerine iki tekerlekli ..