Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '13

 
Kategori
Spor
 

Galatasaray Madrid'te o kutuyu açar mı?

Galatasaray Madrid'te o kutuyu açar mı?
 

Ben Galatasaray ' Madrid te ki maç için olmasa bile tur için avantajlı görenlerdenim.Gerçi Galatasaray şimdiye kadar hem elinden geleni yaptı hem de görevini yaptı. Daha önceki yıllarda Hagi ' nin virtüözlüğünde futbolu basit ama izlemesi zevkli hale getiren o takım şimdi yeniden vücut bulmuş durumda. Bunda geçmiş senelerde yapılan hatalardan ders alınması da önemli.Leo Franco,De sanctis gibi kalecilerden Muslera gibi eleştirilse de varını yoğunu ortaya koyan bir kaleci aldılar.Taffarel ve Mondragon dan sonra ki en iyi seçim.

Defans ta iyi niyetli ,çalışkan ve orta sahayı yormayan bir defans.Üstelik Semih gibi genç bir oyuncuyu düşünmeden ilk onbir ' e almak ta herkesin harcı değil..Orta saha hem yetenekli hem de daha futbola verecek çok şeyi olan isimlerden kurulu.Forvette ise biri Türkiye de değeri bilinmeyenler arasına atılacakken bir anda kendini şartların ve biraz da kendisinin olgunlaşması ile parlayan Burak, Diğeri ise futbolun okulunu bitirip bir de üstüne tez yazan Drogba..

Madrid ekibi kapalı kutu değil.En büyük avantajları kondüsyonları ve bu kondüsyonun yardımı ile ofansif futbolu doğru oynamaları. Kolay kolay baskı altına girmiyorlar. Bu onların ne kadar doğru ve disiplinli çalıştırıldığını da gösteriyor.

Elbette ki takımımızın profesyonellik anlayışının da onların anlayışının altında kalmasının da payı var.Ancak bizde olup onlarda olmayan şeylerde var.Bunların başında da Schalke maçında görüldüğü gibi oyuna küsmeden ,maça asılmak ve sadece profesyonellik için değil manevi duygular için oynamak ta var.

Mesut ' un bu maçlarda etkili olacağını düşünüyorum.Ronaldo ile Mesut  arasında ki bağlantıyı koparırsan maça da ortak olursun. Haydi Galatasaray. Şansın az değil.

 

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..