Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '11

 
Kategori
Spor
 

Galatasaray MP Euroleague'de serbest atamadı

Galatasaray MP’ın da bulunduğu D Grubu Euroleague’in en az sayı ortalamasıyla maçların oynandığı bir eşleşmelere sahne olurken; ilginçtir Montepaschi Siena karşılaşmalarının ilk ayağında ortalamanın üzerinde basket atılmıştı.  

O maçın yıldızları 24 sayı ile Kaukanes ve 19 sayı atan Mccalebb İstanbul’da sahada forma giyemedi.

Onların yokluğunda sayı yükünü Andersen ile bize hiç de yabancı olmayan Rakoçeviç üstlendi. Toplamda 35 sayı üreten bu ikiliden Andersen 8 de ribaunt alınca 63-67 sona eren karşılaşma için oldukça iyi sayılacak bir katkı yapmış oldu.

Montepashci Siena oturmuş kadrosuyla tam bir Euroleague takımı gibi oynadı. Karşılaşmanın hiçbir bölümünde kontrolün rakibe geçmesine izin vermedi. Zamanı doğru kullanarak en kritik anlarda isabetli atışlar buldu.

Genel anlamda dengede giden bir maç olurken; tüm takımlarımızın eksiği olan serbest atışlarda; İtalyanlar 18/21 ile %86’lık bir isabet kaydederken ekibimiz 10/19 atış yapıp %53’te kaldı.

Andric 4/9’luk isabetle belki de maçın kaderini tayin eden adam oldu.

Olimpija maçının yıldızı olan Furkan Aldemir Siena karşısında kısa sürede faul problemine girerken kritik bir hücumda Shumpert’a asist yapacağım derken topu dışarı atarak başa baş giden maçta tecrübesizliğini ön plana çıkarmış oldu.

Shumpert büyük hayal kırıklığı yaratırken Galatasaray maça Lakoviç, Andric ve Lucas ile tutunmaya çalıştı.

Galatasaray MP bu maçta daha çok oyun kurmada sıkıntı yaşadı. Oysa Euroleague’in genel oyun karakterinde bir numaralı oyuncunun devredilemez önemli bir görevi var.

Mccalebb’in yokluğunda Siena’nın da aynı sorunu yaşadığını söyleyebiliriz. Zaten Amerikalı bu oyuncu sahada olsaydı bu maçın rengi çok farklı tonlara boyanırdı.

Galatasaray çok iyi başlayıp 2. dakikanın içinde 41-32 ile 9 sayı öne geçtiği üçüncü periyodun kalan sekiz dakikasında sadece tek basket bulup potasında 20 sayı görüp 43-52 geride kaldığı için bu karşılaşmayı kaybetti, diyebiliriz.

Bu Galatasaray’ın maç içinde en kötü oynadığı bölümdü.  

Galatasaray taraftarı önceki gün Arena’da alınan güzel Fenerbahçe galibiyetinin de coşkusuyla Abdi İpekçi’yi doldurmakla kalmadı maç öncesindeki bayraklı gösterisiyle çok hoş ve sportif anlamda estetik görüntülerin ortaya çıkmasını sağladı.

Taraftarın basketbol maçına gelmesi karşılaşmaların daha heyecanlı geçmesini sağlıyor.

Büyük bir aksilik çıkmazsa Galatasaray ilk on altı takım arasında bir üst tura çıkacak; ancak kadrosunun takviyeye ihtiyaç duyduğu her şekilde görünüyordu. 

http://twitter.com/uzaygokerman

uzaygokerman@gmail.com 

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..