Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ağustos '10

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray mucize gerçekleştirdi: OFK:1,GS.: 5

Galatasaray mucize gerçekleştirdi: OFK:1,GS.: 5
 

Galatasaray OFK Belgrad'ı deplasmanda 5-1 yenip turu geçince, sevinç de muhteşem oldu.


Galatasaray Avrupa Ligi 3. eleme tutunda adeta bir mucize gerçekleştirdi ve Galatasaray tarihinde ilk kez bir Sırp takımını eleyerek tarihi yeniden yazdı. Üstelik İstanbul’daki ilk maçta OFK Belgrad ile 2-2 berabere kalıp, ümitleri çok cılız hale getirmişken..

Beraberliğin kendisine tur getireceğini hesaplayan OFK Belgrad defans ağırlıklı bir oyun sergileyince bu durum Galatasaray’ın işine geldi.

12. dakikada Galatasaray, OFK Belgrad karşısında 1-0 üstünlüğü yakaladı. Soldan Serdar Özkan’ın kullandığı korner vuruşunda, ön direkte Hakan’ın kafayla sektirdiği topu arkada Mustafa yine kafa vuruşuyla ağlara gönderdi: 1-0

22. dakikada Mustafanın pasıyla defansın arkasına sarkan Kewell farkı ikiye çıkardı.0-2

32. Dakikada Galatasaray’ın ofsayt taktiğindeki hatadan yararlanan Nikolic kaleciyle karşı karşıya gelince golünü attı. 1-2

İkinci ayrının 56. dakikasında Kewell ceza alanında kendini yerde bulunca Sırp takımı 10 kişi kaldığı gibi bir de penaltı aşışı vardı. Penaltı Kewell ve skor 1-3

71. dakikada Pino’nun pasında kendini kalecinin karşısında bulan Arda topu ağlarla buluşturmakta zorlanmadı.Durum 1-4

Fark üçe çıkınca OFK umudunu tamamen kaybedip iyice gevşemişti. 81. dakikada Sabri’nin ortasını iyi değerlendiren Mehmet Batdal Skoru tayin etti: 1-5 Altıncı gol fırsatını da elde eden Cimbom, çok fazla insafsız davranmak istemedi.

Ve Galatasaray’ımız bir haftadır çok üzdüğü taraftarını büyüklüğünü bir kez daha göstererek sevindirmeyi başardı. Çıkmadık candan ümit kesilmezmiş. Fakat bu sonucun elde edilmesinde Kaleci Aykut’un büyük katkısı oldu. Adeta muhteşem refleksiyle kalede devleşti. Yoksa durum büyük farklı skora rağmen kötü olabilirdi.

Aykut İstanbul’da yediği hatalı 2 golle umutları adeta kırıp tüketen adamdı. Belgrat’ta ise turu getiren adam oldu desek, -gol atan, kurtaranlar ile yardımcıları kusura bakmasınlar ama- çok da yanlış şey söylemiş olmayız..Ben Aykut'u Aykut olalı böyle görmedim . Adam kendini aştı. Sonuçta yitik umutlardan nur topu gibi bir turun zaferi doğdu.

Doğrusu şahsen ben Galatasaray'a yüzde 90 elendi gözüyle bakıyordum. Sonuç muhteşem olunca haliyle piyangodan çıkmış gibi sevinç de büyük oldu.Bu maçta talih "en büyük benim ve turu önce korkuttuğum takım geçecek" der gibiydi.

Galatasaray Avrupa Liginde taraftarının umutlarını yeniden yeşertti, hedefini büyüttü. Hele Reijkaaard’ın sevinci görülmeye değerdi. Kolay değil, son 10 yılda ben Galatasaray’ın Avrupa’da maç kazanmadan elendiğini ben hiç hatırlamıyorum. Bir ilk elenirken olacağına, ilk kez bir Sırp takımı eleyerek oldu. Takım da ipten döndü. Bir daha yüreğimiz ağzımıza gelmesin.Bundan sonra beklentimiz bu.

Bu zafer hepimize kutlu olsun.

 
Toplam blog
: 61
: 25799
Kayıt tarihi
: 09.07.08
 
 

Ankara'da yaşayan Afyon doğumlu, Gazetecilik Halkla İlişkiler Radyo-TV bölümü mezunuyum.. Kamuda ..