Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mayıs '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Galatasaray müzesini tanıyalım

Galatasaray müzesini tanıyalım
 

Galatasaray Spor Kulübü’nün kurucusu Ali Sami Yen 1905 yılında Kalamış’da ilk Galatasaray Müzesi’ni açtı.

Müzede o güne kadar kazanılmış madalyalar ve kupaların yanı sıra tarihi fotoğraf ve belgelerle forma ve şiltler bulunuyordu.

Birinci Dünya Savaşı sonunda spor anılarımıza el konulacağı haberini alan kurucumuz Ali Sami Yen müzeyi 15 Mayıs 1919 tarihli Genel Kurul kararıyla Galatasaray Lisesi’ne taşıdı.

Türkiye’nin ilk spor müzesi niteliğini taşıyan Galatasaray Müzesi’nin müdürlüğünü şu an Ali Oraloğlu yapmaktadır.

Müze her Çarşamba saat 13.00 - 17.00 saatleri arasında ziyarete açıktır.

Müze’de Galatasaray Spor Kulübü’nün kuruluşundan bu yana kazanılan kupalar, şilt ve formaların yanı sıra Birinci Dünya Savaşı’na gönüllü olarak katılan 200 lise öğrencisinin kılıç, karabina silahları da bulunmaktadır.

Ayrıca müzemizde kulüp arşivi, 97 yıllık resim koleksiyonu, başta Atatürk olmak üzere Türk ve Yabancı Devlet Başkan’larının imzalı fotoğrafları ve 2000 yılında kazanılan UEFA Kupası ve Süper Kupa ile birlikte 3000 adet kupa bulunmaktadır.

İşte 102 yıllık tarihimizde tam 3000 tane koskocaman kupa var. Müzenin yeri de o herkesin hayallerini süsleyen, şanlı Galatasaray Lisesi' nde.

Galatasaray' ımız şanlı ve şerefli tarihi boyunca 3000 tane kupa kazanmış. 3000 tane kupa. Akla hayale gelmez. Ama doğaldır. Arkasında bizim gibi taraftarlar oldukça(cumartesi günkü olayları saymıyorum) Galatasaray daha bir çok 3000 kupa kazanacaktır buna inanıyorum.

Ey benim gibi şanlı Galatasaray' a gönül verenler. Hatta İstanbul' daki ultrAslanlar! Ne yapın edin gidin şu şanlı müzeye. Görün 102 yıllık başarıyı. İlla da ultrAslanlar gitmesin. Herkesi bekleriz. GençFenerbahçeliler, Çarşıcılar, Texaslılar! Hepinizi şanlı müzemize bekleriz!

Resim kaynak: www.galatasaray.org

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..