Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '12

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray oynadı, atamadı; Braga 2 gol attı!

Galatasaray oynadı, atamadı; Braga 2 gol attı!
 

Galatasaray ile Braga’nın ortak yanı, ilk maçlarında yenilmeleriydi.

Braga, içeride  Cluj’a 2-0; Galatasaray, dışarıda Manchester United'a  1-0 yenildi. İki yenilen TT Arena’da karşı karşıya gelince, kazançlı çıkan, Braga oldu.

İçeride yenil, sonra gel İstanbul’a Galatasaray’ı yen!..

Braga yenilgisi, Galatasaray için hiç de iyi olmadı.

Geriye kaldı 4 maç. Bunlar Galatasaray’ın yazgısını belirleyecek. Galatasaray için en iyi sonuç, gruptan ikinci olarak çıkmaktı. Bu yenilgilerden sonra işin zora girdiği söylenebilir.

Denecek ki, futbol bu, ne olacağı belli olmaz.

Doğru, ne olacağı belli olmaz; öyleyse biz, maçta ne olduğuna/ olmadığına bakalım:

Galatasaray, bir an önce sonuca gitmek için bastırmaya başladı. Braga, Galatasaray’a karşılık verince, iki takımın da kazanmak için oynayacağını gösterdi.

Amrabat ile Emre’yle kenardan yapılan ortalar, bunlardan yararlanan olmayınca, ortada kaldı. Umut ile Burak için yapılıyordu bu ortalar; ancak Braga defansı, kaleci fırsat vermiyordu.

Birkaç iyi orta yapan Amrabat, top kayıpları da yaptı. İkinci yarıyı göremeyince, demek ki, Fatih Terim de onu yeterli bulmadı.

Braga az, ama öz akınlar yaparken ne yaptığını bilerek oynadı. Sağdan soldan geliştirdiği ataklarla, her an tehlikeli oldular. Muslera, açık veren arkadaşlarına karşın ikinci golü yememekte direndi. İlk yarıda bir gol yedi; iki önemli kurtarış yaptı. İkinci yarıda, doğru dürüst top gelmediği için kurtarış yapamadı, ama bir gol yedi.

Selçuk ile Melo, gerekli desteği sağlayamadı.

Galatasaray kötü mü oynadı?

Sadece yenen iki gole bakanlar, “Evet” diyebilirler. Galatasaray baskılı oynadı; sonuca gidemedi sadece. Bunu Braga savunması, özellikle kaleci Beto engelledi. Gol atamamada, Umut ile Burak'ın Lig'deki rahatlıktan, etkili oynamaktan uzak oluşlarının etkisi vardı.

Burak, Umut, sonradan oyuna giren Elmander'in çabaları gol atmaya yetmedi.

Braga ne yaptı?

Braga, öne geçen, skoru koruma anlayışıyla oynayan takımların yaptığını yaptı. İşi ağırdan aldı, oyunu soğuttu. Zaman zaman atak yapmasına karşın savunmada kalmayı yeğledi. Amaç gol yememekti. Bunu da sağladılar. Üstelik, Galatasaray’ın son anda atmayı düşündüğü golü, uzatmaların sonunda attı.

*****

Maçtan önce....

Fatih Terim, “Gruptan çıkabilmek adına evimizde kazanmamız gerekiyor.", Braga Başkanı Antonio Salvador, “Bizim için bu maç, sadece bir kelimeden ibaret: Kazanmak.” dedi.

Ne yazık ki, “... evimizde kazanmamız gerekiyor” diyen değil, sadece “kazanmak” diyen kazandı.

Geriye 4 maç kaldı.

Galatasaray, “kazanma”nın, "gol atma"nın yollarını nasıl, ne zaman bulacak?


http://www.facebook.com/turgutcelik

https://twitter.com/#!/turgutcelik

turgutc@ttmail.com


 

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..