Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '13

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray oynadı, Belediye oynayamadı, tribünler eğlendi!

Galatasaray oynadı, Belediye oynayamadı, tribünler eğlendi!
 

Hangi futbolsever, iki ulusal maçtan zevk aldı?

Alamazdı; çünkü Abdullah Avcı yönetimindeki Ulusal Takım’ın aldığı sonuçlar, umutların erken bitmesine yol açtı. Böyle olunca gözler, Spor Toto Süper Lig’e çevirildi.

Coşku, Spor Toto Süper Lig’deki maçlarda, tribünlerden yansıyacaktı.

Galatasaray-İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında coşku vardı. Belediye, gol yememeyi düşünen bir anlayışla oynayınca, Galatasaray’ın 3 puanı alacağı anlaşıldı; tribünler coştukça coştu.

Kuşkusuz, akıllarda, 3 Nisan’da dışarıda oynanacak Real Madrid maçı vardı. Coşkuya bakılırsa, tribünlerin aklı Real Madrid maçındaydı

*****

Maç başlayınca, Belediye’nin kendi sahasında kalacağı, beraberliğe oynayacağı görüldü. Galatasaray baskılıydı, ama bu baskı, yıpratıcı olmaktan uzaktı. Belediye de, zaman zaman atak yapmaya yeltenmesine karşın, tehlikeli olmaktan uzaktı. Belediye’nin, ikinci yarıda biraz toparlanmış gözükmesi, az da Galatasaray’ın, istediğini ilk yarıda elde etmiş olmasıydı.

Belediye’nin gücü ve oyun anlayışı, Galatasaray’ın rahat oynamasını sağladı. Belediye, maçın geneline bakıldığında, goller yemesine karşın skoru korur gibi bir havada oynamayı sürdürdü. Böyle olunca, son dakikayı saymazsak, Galatasaray’da en rahat olan, Muslera’ydı.

Belediye, Fenerbahçe’ye giden Webo’yu aramasın da ne yapsın?

Holmen de cezalı olunca...

Belediye, etkili atak yapamadı, ama bulduğu birkaç gol pozisyonu da değerlendiremedi; son vuruşlar “hava”ya gitti.

*****

Galatasaray rahattı; o kadar yorulmadan, zor durumda kalmadan maçı bitirdi. Bir maç, bir sonrakinin ölçütü olmamasına karşın, yine de Real Madrid karşısında böyle bir Galatasaray bulur muyuz, bulamaz mıyız, bunu bilmek zor.

Ama zor olmayan, Real Madrid maçının, özellikle Galatasaray için kolay olmayacağı. Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde en zor maçını oynayacak.

Fatih Terim'in, Real Madrid karşısına aynı onbiri çıkacağını düşünebiliriz.

“Stattaki herkes, sergilenen oyundan  keyif almıştır." diyen Fatih Terim'in keyfine de diyecek yoktur.

Gollerden sonra, özellikle ikinci yarıda tribünler coştukça coştu. Çünkü Galatasaray’ın hırsı, Belediye’nin etkisizliği, coşku için yeterdi. Onun için ikinci yarıda eğlenmek gerekiyordu.

Öyle de oldu.

Galatasaray, pek yorulmadan, Burak Yılmaz’ın iki golüyle istediğini elde etti. Sözün kısası, Galatasaray oynadı, Belediye oynayamadı, tribünler eğlendi!

 

http://www.facebook.com/turgutcelik

https://twitter.com/#!/turgutcelik

turgutc@ttmail.com

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..