Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Eylül '13

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray Puan Dağıtmaya Devam Ediyor

Galatasaray Puan Dağıtmaya Devam Ediyor
 

 

Galatasaray, rotasyonlu bir kadroyla çıktığı M.P. Antalyaspor karşısında beraberliği ikinci yarıda attığı golle yakaladı ve arka arkaya üçüncü maçından da beraberlikle ayrıldı.

Galatasaray, rotasyonun da etkisiyle maça 4-4-2 dizilişinde başladı. Cim Bom, ilk 20 dakikada Antalyaspor kalesini ablukaya aldı, ancak aradığı golü bulamadı. 20.dakikada ise kalesinde golü gördü.

M.P. Antalyaspor’un golü sonrasında Galatasaraylı futbolcular anlamsız bir şekilde oyundan koptular. Ben son zamanlarda 20.dakikadan sonraki Galatasaray kadar dağınık bir Galatasaray izlemedim.

Fatih Terim, ikinci yarıya ilk yarının kötü ismi Amrabat’ın yerine Umut Bulut’u alarak başladı. Sarı- kırmızılılar böylece 4-3-3 dizilişine döndüler.

İkinci yarıya Galatasaray yine etkili başladı. Fakat Galatasaray bu ilk dakikalardan sonra yine oyunda istediği ritmi tutturamadı.

Fatih Terim, önce yeni transfer Bruma’yı, ardından da emektar Sabri’yi alarak oyuna tekrar müdahale etti. Galatasaray bu değişikliklerle hakimiyeti tamamen eline aldı. Özellikle Bruma, oyuna hareket getirdi. Emektar Sabri de kanatlardan yaptığı ortalarla rakip ceza sahasını karıştırdı. Nitekim Galatasaray’ın beraberlik golü de Sabri’nin böyle bir ortası sonucunda geldi.

75.dakikada Drogba ile gelen beraberlik golünden sonra sarı- kırmızılılar galibiyet için yüklendiler. Oldukça uygun fırsatlar da buldular, ancak bunları değerlendiremediler.

Sonuçta Galatasaray, Bursaspor ve Eskişehirspor’un ardından M.P. Antalyaspor’a karşı da iki puan kaybetti. Bu beraberliğe milli takım arasını ilişkilendirebiliriz. Çünkü milli takımlardan dönen etkili isimler hastalık, yorgunluk gibi nedenlerle riske edilmediler. Elbette bunda Salı gecesi oynanacak Real Madrid maçı da etkili oldu. Ancak, Fatih Terim’in Milli Takımı çalıştırması bu maçın sonucuna etki etmedi. Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Çünkü bilip bilmeden konuşanlar var. Peki neden bu maçın sonucuna etki etmedi? Çünkü zaten Galatasaray’ın pek çok oyuncusu milli takımlara gidiyorlar. Yani geride kalıp, takımla antrenman yapan futbolcu sayısı az. Diğer taraftan Galatasaray, M.P. Antalyaspor karşısında oldukça fazla pozisyon buldu. Sarı- kırmızılılar bu pozisyonları değerlendiremedikleri için puan kaybettiler.

Olumsuz anlamda gözüken tek faktör Galatasaray’ın senkranizasyon sorunu yaşaması ve bu sorun sezon başından beri var. Yani Galatasaray’ın sorunu yeni yaşanan bir sorun değil.

Salı gecesi daha farklı bir maç olacak. Galatasaray’a başarılar dilerim. Ancak alınacak olası bir kötü sonucun işte o zaman sorun yaşatacağını da belirtmek isterim.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..