Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '15

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray sağlam. Galatasaray : 1 - Torku Konyaspor :0

Galatasaray sağlam. Galatasaray : 1 - Torku Konyaspor :0
 

yeniulke.net


Üç büyükler, nefeslerini birbirlerinin enselerinde hissederek en önde at koşturup duruyorlar. Her hafta Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe’nin liderlikte yeri değişerek bir birerini alt etmenin yollarını arıyorlar. Tabii, biliyorlar ki bunun yolu geri kalan rakiplerini alt etmekten geçecektir. Dönemin bitmesine kaç hafta kaldı. Dört hafta mı? Dörder rakip mi? Hepsi de birbirini acaba bu hafta rakibimiz puan kaybedecek mi, çırpıntıları içinde izliyorlar. 
 
Galatasaray iyi gidiyor. Geçen hafta Akhisar’ı devirdi bu haftada Torku Konyaspor’u 84. dakikada Selçuk’un golüyle yendi. Konyaspor’dan Aykut Hoca’nın gayretleri bir sonuç vermedi. Maçın sonuna kadar beraberliği kurtaracağını ummuştu. Ama boşuna.
 
Takımlar:
 
Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou (Dk. 73 Hakan Balta), Semih Kaya, Olcan Adın, Bruma (Dk. 59 Emre Çolak), Selçuk İnan, Melo, Yasin Öztekin (Dk. 66 Umut Bulut), Sneijder, Burak Yılmaz
Teknik Direktör: Hamza Hamzaoğlu
 
Torku Konyaspor: Kaya Tarakçı, Ömer Ali Şahiner, Ali Turan, Selim Ay, Mehmet Uslu, Djalma (Dk. 85 Uğur İnceman), Ali Çamdalı, Mehmet Güven, Kenan Özer (Dk. 66 Fuchs), Mahlangu, Hasan Kabze (Dk. 77 Rangelov)
Teknik Direktör: Aykut Kocaman
 
Gol :
 
84.dk. Selçuk İnan (Galatasaray: 1- T.Konyaspor :0)
 
Değerlendirme:
 
Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Torku Konyaspor karşılaşmasını 1-0 kazanmasını bildi. Bu şekilde maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Maçta aradığı golü ancak 84. dakikada Selçuk İnan'la bulabilen Galatasaray, 3 puanı bu hafta da elde etmeyi başardı ve puanını 67'ye yükselterek liderlik koltuğuna oturdu. Şimdi rakipleri olan Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin önümüzdeki maçlarda puan kaybetmesini bekleyecek.
 
Hamza Hamzaoğlu, belki de Galatasaray’ın en ideal kadrosunu bu hafta Konyaspor’un karşısına çıkarmakla birlikte yine de endişeliydi.
 
Çünkü, son zamanlarda hiç dinlendiremediği Selçuk İnan ve Sneijder’e bu hafta da ağır görevler yüklenmişti.
 
Selçuk tam bir asker olduğunu gösterdi; bu maçta da sonuna kadar savaşarak, Galatasaray’ı ayakta tutan adam oldu. 
 
Geride Chedjou her bakımdan güvenilecek, tam top kesici, aynı zamanda top taşıyıcı bir futbolcu olduğunu gösterdi. Bu futbolcunun üzerine bir Teknik direktör yepyeni taktikler kurabilir; başka görevler verebilir. Sağ bekte Sabri sağlamdı, görevini en iyi şekilde yaptı. 
 
Ama ben nedense Olcan Adın’ın yerinin sol bek olduğuna inanmıyorum. Onun yeri ilerde bir yer olmalı. Çünkü o da Sabri gibi ileri çıkıp, karşı savunmayı dağıtabilen bir oyun stiline sahip, fakat yine de bek mevkiine yakışmıyor. Bu benim düşüncem.
 
Sneijder bu maçta ağır kaldı. Belki yorgundu, belki şansızdı. Ama her zaman iyi niyetli.
 
Galatasaray bu kez ikinci devrede oyunu bırakmadı. Sonuna kadar maça asıldı. Bu da takımın Şampiyonluğa ne kadar hazır olduğunu gösteriyor.
 
Nitekim gol de son beş dakikada geldi. Bu azmin zaferidir.
 
Aykut Kocaman’ın hatası, Hasan Kabze’ye sonuna kadar güvenmesi oldu. Oysa Hasan Kabze yoruldu. Kocaman bunu geç gördü ve çok geç değiştirdi. Bu yüzden Konyaspor hücum gücünü kaybetti.
 
Galatasaray Şampiyon olabilir mi? Şimdilik durum gayet istikrarlı. Futbolcular, inanıyorlar ve istiyorlar. Yöneticiler de onları destekliyor. Bakalım önümüzdeki haftalarda neler olacak?
 
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..