Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Nisan '13

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray şampiyon

Galatasaray şampiyon
 

Fatih Terim' Şampiyonluğu hayırlı olsun! Tıpkı bundan öncekiler gibi.


Fenerbahçe Gençlerbirliği  maçını kaybederek ligde şampiyonluk iddiasından uzaklaşmıştır. Galatasaray’ın şampiyonluğu hayırlı olsun. Biz bu duruma nasıl gelindi, son birkaç aydır neler oldu onları irdeleyeceğiz.

Haftalardır Galatasaray camiası “Önümüze kesecekler, şampiyonluğumuzu engelliyorlar, hakemler FB’ye çalışıyor, kapalı kapılar arkasında tezgah hazırlanıyor nakaratları arasında (her zaman yaptıkları mağduriyet masalları) 2012-2013 sezonunu şampiyon kapayacaklar.

Gs-Mersin  maçında ortaya konan senaryo aynen gerçekleşti. Fatih Terim ortalığı ayağa kaldırdı. Maç bittiğinde zavallı Mersin öyle bir hale gelmişti ki zavallılar sudan çıkmış balık bile onlardan daha iyi durumda olurdu. Ahlak, onur, sportif centilmenlik hepsi ayaklar altındaydı. Varsa yoksa ne olursa olsun GS şampiyon olacaktı. Bunun  içinde her şey mübah, her şey yapılabilirdi. Nitekim yaptılar da. Gs için geçerli kural şudur. Gs varsa Türk futbolu var aksi takdirde yerlerde sürünsün önemli değil.

Yıllar önce efsane Beşiktaş başkanı Süleyman Seba 8-0 lık Ankaragücü-Gs maçı sonrası “Şerefsiz birincilikler yerine bize şerefli ikincilikler yeter” demişti. Demek ki yirmi yıldır değişen bir şey yok.

Aylardır Hıncal Uluç önderliğinde medyada sürekli Gs ağlamaları yer aldı. Yaptıkları her şey abartılarak medyada yer aldı. Fb’nin yaptıkları ise göz ardı edildi.

Sırayla gidelim.

Şampiyonlar liginde guruplarda Mancester Unıdet’in c takımını zar zor 1-0 yendiler. Gurupta işi bitmiş yedek takımla sahaya çıkan Braga’yı yendiler.Fb’nin yazın deplasmanda 4-1 yendiği Romen takımından daha kötü bir takım olan clup Bruj yenerek guruptan çıktılar.Aman Allah ortalık ayağa kalktı.Ne destanlar yazıldı ne destanlar. Üstelik şansları yaver gidiyordu. O zamana kadar kendi guruplarında tek yenilgi almayan Schlalke takımının 6-7 oyuncusu cezalı veya sakattı. Çeyrek finalde eşleştiler. İstanbul’da yenemediler. Deplasmanda öyle bir ikinci yarı oynandı ki. Evlere şenlik. Tek yönlü bir maç. Topta girmeyince girmiyor. Gs fatih Terim balı ile yarı finalde. İlk maçı es geçiyorum. Real Madrid ihtiyacı kadar olanı attı.İkinci maç ise Ahmet Çakar’ın dediği gibi öyle bir 60-80 dk.arası oynandı ki sormayın gitsin.İnsanın aklına türlü türlü kuşkular geliyor. Real Madrid resmen kıyak geçti.3-2 Sonuçla Gs şampiyonlar ligine veda etti. Ama Gs’li basın işi öyle bir abarttı ki

Destan üstüne destan yazıldı.

Galatasaray camiası da bunu hemen iç malzeme olarak kullanmaya başladı. Ağlamalar sızlamalar gırla. Kapalı kapılar arkasında yazılan senaryolardan bahsedildi. Önlerinin kesilmesinden bahsedildi. Hakemlerin Fatih Terim düşmanlığı dillendirildi. Her maç hakemler öyle bir baskı altına alındı ki maç içerisinde Gs futbolculara dokunmak,onlarla ikili mücadeleye girmek neredeyse yasaklandı. Hele son Elazığ maçında Elazığ kalecisi ile Bilica’nın yaptıklarını gördükten sonra söylenecek söz bulamıyorum. Düşünün ki FB rakip kalecisi ve stoberi aynı hataları yapsa adamlar kesin şikeden yargılanırlardı. Sonuç Gs şampiyon.

Fenerbahçe’ye gelince Marsilya sıradan takım oldu bir anda. Bayern Münichi yenen Bate ise zaten sıradan takımdı. Çek takımı ise futbol takımı olup olmadığı bile belli değildi. Sanki sokaktan toplama takım. FB maçına kadar önlerine gelen takımı yenmeleri çeyrek finale yenilgisiz gelmeleri falan hiç sorun değil.

Hele İtalya liginde her yıl ilk 5’e oynayan Avrupa maçlarında önüne gelen takıma 3-4 çekmiş lazio için söylenenler tam bir komedi. Kısaca FB kimle oynarsa oynasın o takım tu kaka. Aynı şey şimdi Benfica için yapılıyor. Defelarca Avrupa da final- yarı final oynamış takımı bile mahalle takımı ayarına indirdiler ya pes demekten başka söylenecek söz yok. Aynı ligde Galatasaray’ın 1999-2000 sezonunda Avrupa liginde şampiyon olurken oynadığı takımlar sırası ile şöyle. İtalya’dan Bologna, Almanya’dan Dortmund, İspanya’dan Mallorca İngiltere’den Leeds Unıted ve final Arsenal. O yılları bilenler hatırlar bu takımların hiç biri o dönem Avrupa’nın önde gelen takımlarından değil. Biraz Arsenal o kadar. Gerisi hikaye.

12 yıldır Avrupa da destan yazdık diye lanse edilen. Her seferinde Türk futbolunun başına kakılan ve yıllarca içerde bu başarının! ekmeği yenilen neredeyse Gs dışındakileri bıktıran başarı işte bu.

Türk futbolunun şımarık çocukları ağlaya sızlaya bir kez daha isteklerine kavuştular. Fatih Terim iki yıldır takımın başında. Gs’nin hala nasıl bir sisteme sahip olduğunu bilen var mı peki. Düşünün ki en iyi futbolcusu 35 yaşında ki Drogba. Futbolcuya dayalı bir anlayış. Tipik Fatih Terim anlayışı.

Sakın üzülme Fenerbahçe, taraftarların da üzülmesin. Efsane Süleyman Seba’nın 8-0 lık Ankaragücü maçından sonra dediği gibi “Şerefsiz şekilde gelecek birincilikler yerine bize şerefli ikincilikler yeter”.

Ali İhsan UĞUZ

22.04.2013

 
Toplam blog
: 72
: 2174
Kayıt tarihi
: 11.04.08
 
 

3 Ocak 1958 doğumluyum. S.Muhasebeci Mali Müşavir olarak çalışmaktayım. Edebiyat ve sinema ilgim ..