Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '09

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray-Sivasspor maç analizi

Galatasaray-Sivasspor maç analizi
 

Elde ki mevcut oyuncular içerisinde ki en iyi 11 ile maça başladığımızı düşünüyorum. Bu sezon Rijkaard ilk kez böylesine defansif yönleri daha fazla olan 3 orta saha oyuncusuyla başladı. Normalde iki defansif yönü kuvvetli oyuncuların önünde ofansif orta saha rolünde Arda ile oynuyorduk. Ancak cezalı oyuncular olduğu için mecburiyetten Sivasspor karşısında böylesine bir orta saha ile başladık. M.Topal sadece işin defansif yönüyle ilgilenirken, M.Sarp ve Barış oyunun her iki yönünüde oynamaya çalıştılar. Bunda da başarılı oldular. İleride ise solda Kewell, sağda Arda ve ortada ise Nonda tertibinde başladık. Nonda tüm iyi niyetiyle güzel işler yaptı. Geriye kadar gelip top aldı, top verdi ve golünü de attı. Solda Kewell biraz sönük gözüksede attığı o mükemmel gol ile her şeyi unutturdu bizlere. Arda da form düşüklüğü vardı son maçlarda. Fakat dün 60 dakika sağ kanatta oynamasına rağmen gayretliydi. Bir çok net pozisyona girdi. Arkadaşlarına pozisyonlar hazırladı. Topu ayağında fazla tutmayarak basit oynayarak daha verimli oldu. İlk yarı kendimizi fazla kasmadan düşük tempoda 2 gol bularak Sivasspor'un zaten fazla olmayan direncini iyice kırdık.

İkinci yarı ilk 15 dakika Arda ile çok net pozisyonlara girdik. O pozisyonlar gol olsa maçta 4-5 fark olurdu. 60. dakika da Nonda-Uğur değişikliği ile oyun içerisinde ki oyuncu dizilişleri değişti. Arda sol kanada, Barış sağ tarafa ve Kewell ise ortaya geçti. Savunmada ise Uğur sağ bek, Sabri ise ortada ki üçlünün sağ tarafına geçti. Bundan sonra oyunun temposu iyice düştü. İlerleyen dakikalarda Linderoth oyuna dahil oldu. Böyle skor avantajını yakaladığımız maçlarda Linderoth'un oynaması gerekiyor. Rijkaard da Linde'nin takıma faydalı olacağını biliyor ve onu Buca ile Sivas maçlarında sahaya sürerek oynama alışkanlığını kazandırıyor. Son bölümlerde de yine ileride çok faydalanacağımız genç yetenek Serdar Eyilik'te forma şansı buldu. Lig öncesi hazırlık maçlarında iyi bir performans gösteren Serdar daha sonra sakatlanmıştı. Şimdi sakatlıktan kurtuldu. Serdar şunu bilmeli;eğer iyi bir form girafiği yakalarsa Rijkaard ona sürekli forma şansı tanıyacaktır.

Biraz Sivasspor'dan bahsedecek olursak, geçen yılki Sivas nerede dün izlediğim Sivas nerede... İnanılmaz şekilde güç kaybetmiş. Dün, defansif zaafları olan Cim Bom'u hiç zorlayamadılar. Futbol hayatı tehlikede olan M.Yıldız'ın eksiklğini çok hissediyorlar. Defansif anlamda da çok zayıflamış. Bilica'nın gidişatından da etkilenmişler. Yani Sivas böyle giderse küme bile düşebilir..

Bizim açımızdan önemli bir karşılaşmaydı.Tutuk başladık maça ama oyunun kontrolü hep bizdeydi.Orta sahada defansif yönü kuvvetli oyuncuların olması ve rakibin hücum gücünün zayıf olması kalemizde hiç tehlike yaşamamamıza sebep oldu.Sonuç olarak 2-0 kazanmak güzel. Önümüzde Avrupa Kupası maçı var. Sonrasında ise ligden çekildiklerini açıklayan Diyarbakır deplasmanına gideceğiz. Bence ligde 4-5 maç üst üste kazanarak iyi bir seri yakalayacağımızı düşünüyorum.

 
Toplam blog
: 59
: 798
Kayıt tarihi
: 25.02.09
 
 

Hayat futbola fena halde benzer. Futbol, şahsi beceri gerektirir; ama aslında toplu oynanan, insa..