Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ağustos '13

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray Süper Ligde, ilk maçında 3 puanı kaptı.

Galatasaray Süper Ligde, ilk maçında 3 puanı kaptı.
 

Galatasaray – Gaziantep spor bu gece Arena Spor kompleksinde karşılaştılar. Galatasaray rahat oynadığı maçta, son 10 dakikada sıkıntılı anlar yaşasa da maçı 2-1 kazandı. Ve 3 puanı cebine koydu.

Galatasaray; Muslera, Eboue, Semih, Hakan, Hamit, Selçuk, Melo, Sneijder, Drogba ve Burak onbiriyle maça başladı. Takım kaptanı, Hakan’dı.

Gaziantepspor; Karcemarskas, Kecojevic, Şenol, Bekir Ozan, medunjanin, Binya, Taşkın, Serdar,Sernas, Turgut Doğan ve Cenk ile çıktı.

Fatih Terim gene cezası nedeniyle Tribündeydi. Haftaya son defa Tribünde oturacak. Yardımcısı Ümit Davala kulübede oturdu. Gaziantepspor Teknik Direktörü ise Bülent Uygun'du.

Galatasary oyuna iyi başladı ve oyunun hakimiyetini eline aldı. 8.ci dakkada, Drogba pasını Burak’a verdi. Burak da Sneijder’ asisti yaptı ve ilk göl geldi. Çizgiden vurduğu top, sol direk yanından içeri girdi ve 1-0 .Sneijder bu maça 38 derece ateş ile çıkmış. Alkışlamak lazım. Tribünlerde onu yaptı alkışladı.

Maçın ilk 15 dakikasında Galatasaray topla oynama oranlarında 62-38 öndeydi. 36. dakikada kazanılan serbest vuruşu Selçuk kullandı, Gaziantep kalecisi çizgide topu yakaladı.

İlk yarı Galatasaray’ın üstün oyununa karşılık 1-0 sona erdi. Sakatlıklar nedeniyle ilk yarıda maç 4 dakika uzatıldı.

İkinci yarı her iki takım da birer değişiklikle başladı. Galatasaray da  Hamit’in yerine Emre Çolak oyuna girdi. Hamit ilk yarı sarı kart görmüştü.

İkinci göl 49. Dakikada penaltıdan Burak’tan geldi. Kaleci göle giden Burak’ ı ceza sahası içinde düşürdü. Penaltı vuruşunu da Burak5 dakika uzatıldı. yaptı.

74 dakikada Gaziantep köşe vuruşundan gelen top iki Galatasaraylının kafasından sekti. Seken topu şahane bir röveşata ile Muhammet Demir attı. Skor 2-1 oldu. Galatasaray seyircisi bu gölü alkışladı.

80. dakikada Burak’ın yerine Engin Baytar girdi. 81. Dakikada topla oyna oranları 63-37 Galatasaray lehineydi. Bülent Uygunun yaptığı dagişiklerle Gaziantep tehlikeli akınlar yapmaya başladı.  Gaziantep Spor’un tehlikeli bir şutunu kaleci Muslera göğsüyle karşılayıp kurtardı.

İkinci yarı da sık sık sakatlıklar nedeniyle oyun kesildi. Maçın son düdüğü 2-1 Galatasaray’ın galibiyetini ilan etti.

Galatasaray’ da maçın adamı bence Drogba idi. Sahanın her yerindeydi. Müdafa da en az üç gollük topu engelledi. 36 yaşına rağmen yorulmak bilmedi.

Galatasaray son iki yılın şampiyonu. Bu yıl da şampiyon olursa 20.yıl olacak ve 4.cü yıldızı göğsüne takacak.

Galatasaray’ a ve Galatasaraylılara tebrik ederim. Bu yıl oynayan kazansın ve şampiyon olsun.

 

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blok: milliyet.com.tr/cansever

 

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..